VIDEO: După o urmărire cu elicopterul, un al treilea pastor canadian din provincia Alberta a fost arestat pe motiv de încălcare a regulilor COVID. La baza acțiunii polițiștilor au stat numeroasele apeluri ale „cetățenilor îngrijorați”.

Pastorul canadian Tim Stephens a fost arestat luni pentru a doua oară în mai puțin de o lună de un echipaj al Poliției din Calgary, pe motiv că ar fi încălcat regulile COVID-19. Copiii pastorului plângeau în hohote văzând cum tatăl lor este ridicat de polițiști de acasă, informează LifeSiteNews.
Anterior, poliția a căutat și a descoperit locul unde a avut loc slujba subterană a lui Stephens duminica trecută, folosind un elicopter.

Stephens este tatăl a opt copii și este pastor al Bisericii Baptiste Fairview, situată în Calgary, Alberta. O filmare a momentului arestării, făcută publică de reporterul Rebel News Adam Soos, arată cum copiii lui Stephens plâng și spun „Pa, tati!”, în timp ce acesta este urcat într-o mașină de poliție.

Soția lui Stephens, Raquel, le-a spus agenților de poliție că „nicio altă jurisdicție nu închide pastori pentru încălcarea ordinelor sanitare în Canada, doar Alberta”.
Polițista din echipaj i-a răspuns: „Nu am de gând să comentez acest lucru, bine?”, adăugând, aparent înțelegător:

„Aș spune: continuați să mergeți pe drumul acesta, rezistați și mai departe, forțați nota și mai tare dacă este nevoie”, sugerându-i să ia legătura cu un avocat, să se folosească de toate mijloacele pe care le are la dispoziție pentru a-și apăra soțul (înregistrările video cu polițiștii și numărul mare de susținători din rândul credincioșilor, dar nu numai), dacă, într-adevăr, cred (ca familie) cu tărie că ceea ce a făcut pastorul este corect.

citeste mai mult

%d