Un Enoh modern – Se spune că George Müller a citit Biblia de peste 200 de ori

Un Enoh modern

Se spune că George Müller a citit Biblia de peste 200 de ori, dintre care 50 pe genunchi. Înainte de moartea sa, întrebat de un reporter ce ar vrea să facă încă, el, în genunchi, a răspuns: ′ ′ Sā citesc mai mult Biblia, pentru că știu prea puțin despre excelența lui Hristos. „Müller a fondat mai multe orfelinate și a îngrijit peste 10.000 de copii orfani, pe baza promisiunii lui Dumnezeu din Psalmul 68: 5: ,,Dumnezeu este tatăl orfanilor. ”

Adepții săi spun povești interesante despre el. Printre acestea, unul dintre momentele în care Müller se ruga în camera lui, iar faima sa era deja remarcabilă se povesteste ca Regina Angliei s-a dus la el acasă, iar menajera ei a bătut la ușa camerei sale și i-a spus: ′ ′ domnule Müller, regina este în cameră dorind să vă vorbească. ”Iar el a răspuns: ′ ′ Spune-i reginei că acum Nu pot, pentru că vorbesc cu Regele Regilor și nu voi putea să o asist „.

Cu altă ocazie, orfelinatul său s-a trezit fără niciun fel de mâncare pentru cei peste 1000 de orfani care locuiau acolo la acea vreme. Când disperarea i-a apucat pe toți oficialii, Müller a spus: Nu cer nimic omului, alianța mea este cu Dumnezeu. Așa că a intrat în camera sa și s-a rugat: ′ ′ Tatăl orfanilor, ne lipsește pâinea. În numele lui Isus, Amin. „După o vreme, mai multe căruțe cu pâini au ajuns la ușa orfelinatului și șeful care le conducea a spus: ′ ′ Domnule Müller, am fost să livrăm aceste pâini familiei regale din castel , și au spus că pâinile erau foarte prăjite. În acest fel, pentru a nu le arunca, am decis să donăm orfelinatului „. Müller a spus: ′ ′ Nu pâinile au trecut punctul, ci Dumnezeu care a răspuns la rugăciunea noastră și a avut milă de noi ”.

Müller a fost un mare evanghelist, a avut o comuniune de invidiat cu Hristos și a demonstrat de multe ori puterea rugăciunii cu credință. Müller avea un caiet, unde a scris peste 50.000 de rugăciuni la care Dumnezeu a răspuns. Să ne amintim că, atunci când trăim în dependență de Dumnezeu, El Însuși ne creează circumstanțe favorabile.

Autor: Cornel Apetroae

%d