Samy Tuțac – Barna, himerele și Evul Mediu…

Aproape toata media românească îi promează discursul ce lovește în familia normală, sănătoasă și cu principii biblice. Cred ca putem spune că este un discurs lipsit de respect, față de părinți, bunici, și înaintași nostri. Mă tot gândesc dacă acest domn care lovește în stânga și dreapta o avea copii?  Și dacă nu are de ce vorbește? Nu credeți ca era mai înțelept să tacă?

Mai jos gasim cateva cuvinte din partea  unui om al lui Dumnezeu Samy Tuțac: „Domnul Dan Barna face parte din acea categorie de oameni politici care vorbesc cel mai bine când tac. Deși e clar că nu stă prea bine la himere și nici la Evul Mediu, cel mai mult deranjează la astfel de poiticieni ipocrizia si lipsa celui de-al șaselea simț, bunul simț.

Ar fi ideal ca educația referitoare la viața sexuală să le fie predată tinerilor în cadrul familiei, a unei familii călduroase și armonioase. Știm însă că acest lucru nu se petrece întotdeauna, de aceea biserica și școala trebuie să suplinească cumva această lacună. Dar lucrul acesta nu se poate face eliminând părinții din ecuație, ci avându-i ca parteneri.

Ce nu pricepe domnul Barna este că nimeni nu trebuie să intre cu bocancii în sufletele adolescenților, dar nici nu trebuie să-i lăsăm de izbeliște în fața necunoscutului. Cu toții trebuie să evităm două extreme: cea a hipersexualizării, propovăduite, adesea agresiv, de unii pentru care practicile sexuale sunt principala preocupare în viață, și cealaltă extremă, nu mai puțin agresivă, pentru care sexul este subiect tabu, lăsându-i pe copiii noștri dezarmați în fața propriei lor biologii.

Să fim, totuși, oameni normali la cap și generoși cu tinerii noștri! Să lăsăm la o parte himerele și ipocrizia și să învățăm să gândim la binele copiilor noștri în termenii Creatorului și nu în termenii unor ideologii cu tentă totalitară. Să fim mai puțin aroganți, să aducem pe lume copii sau să adoptăm, să fim părinți sau educatori responsabili și mai apoi vom găsi soluții și pentru situațiile speciale în care se află unii copii.” :

%d