Sali Sabri: Ni s-au golit bisericile pe nesimțite.

Ni s-au golit bisericile pe nesimțite. Suntem puțini, dar nu ne interesează. Ne spălăm conștiințele cum că pe calea îngustă îs puțini fără să ne asumăm vreo vină.

În loc să-L predicăm pe Cel Răstignit, predicăm povești pentru că asta se cere. Cei mai ascultați predicatori din România sunt cei care spun povești. Încercăm și noi să-i copiem, dar nu ne merge. Nu reușim să-i ținem pe oameni în biserici pentru că nu propovăduim ce trebuie. Urcăm la amvon plictisiți și nepregătiți, iar oamenii simt asta. Am eșuat și-n relații. Unii slujitori au prieteni doar pe cei bogați din biserică.

Ne-am împrietenit cu politicienii, cu primarii și cu miniștrii ca să avem cu ce ne lăuda. Avem diplome, masterate și relații cu sponsorii de nu mai știm de noi. Avem case mari și mașini tari, dar nu mai avem relații cu cei din bisericile pe care le slujim, cu oamenii de rând. La telefon nu răspundem niciodată unui om simplu dându-le impresia de oameni ocupați.

Ni se pare că devenim mai interesanți dacă nu răspundem la telefoane. Tragem cu dinții de amvon. Dacă se ridică vreun slujitor cu potențial, ne debarasăm rapid de el. Ne înconjurăm cu yesmani pentru că așa ne simțim în siguranță. Habar n-avem cât pierdem. Dumnezeul acestui veac ne-a furat mințile. Setea de putere și grandomania slujitorilor participă (și ele) la golirea bisericilor și umplerea festivalelor drăcești.

Mă rog și nădăjduiesc ca Dumnezeu să ridice o generație nouă de slujitori devotați Cuvântului. Poate face Domnul asta chiar cu cei din generația mea.

P.s. nu toți slujitorii sunt așa. Mai are Domnul și slujitori credincioși!

Sali Sabri

Sursa:https://crestintotal.ro/2022/05/31/sali-sabri-ni-s-au-golit-bisericile-pe-nesimtite/?fbclid=IwAR23AMtvkEMaeDQ17BOloJYKUS3WzsAMy4yVap-y57i1i2b3bZosUkOMKpc

%d