Rugâciune urgentă: Päivi Räsänen a fost trimisă în judecată pentru postarea pe Twitter a unui verset biblic

Din păcate în Finlanda în urmă ce ceva vreme era sânul creștinismului, a trimis misionari în multe țări dar azi se pare că lucrurile au luat o altă întorsătură, nu mai ai voie sa postezi, sau să-ti exprimi punctul de vedere că va trebuie să plătești chiar cu închisoarea. Domnul să aibe milă. Vă chemăm la rugăciune pentru Päivi Räsänen pentru că mâine urmează un alt proces în fața oficialilor care vor să o pedepsească  pentru „nelegiuirea” ei. Credem că Dumnezeu este cu ea și-l Rugăm pe Dumnezeu să o ajute și pe cei răi să-i faca de rușine! amin!

Mai mult, tot mâine sunt chemați creștinii să o susține, fie fizic fie în rugăciune, Doamne ai milă!

Finlanda – Când postarea pe Twitter a unui verset din Biblie te poate trimite la închisoare
Finlanda – Când postarea pe Twitter a unui verset din Biblie te poate trimite la închisoare
Procurorul General finlandez aduce trei capete de acuzare penale împotriva fostului Ministru de Interne Päivi Räsänen. În prezent deputată, Päivi Räsänen a fost trimisă în judecată pentru postarea pe Twitter a unui verset biblic,informează ADF UK.

Trimiterea la închisoare pentru postarea pe internet a unui verset biblic este acum o posibilitate reală în Finlanda. Procurorul General finlandez a înaintat tribunalului trei capete de acuzare penale împotriva deputatei finlandeze Päivi Räsänen. Fostul Ministru de Internet se confruntă acum cu câte doi ani de închisoare pentru fiecare presupusă infracțiune.

Medic, mamă a cinci copii și bunică a șase copii, Päivi este acuzată că s-a angajat în „discursuri de ură” pentru că și-a exprimat public opinia despre căsătorie și sexualitatea umană într-o broșură din 2004, pentru comentariile făcute la o emisiune TV din 2018 și, cel mai recent, pentru o postare adresată conducerii bisericii ei.

„Nu pot accepta că exprimarea convingerilor mele religioase ar putea însemna închisoare. Nu mă consider vinovată pentru amenințarea, calomnierea sau insultarea cuiva. Afirmațiile mele s-au bazat pe învățăturile Bibliei despre căsătorie și sexualitate”, a spus Päivi Räsänen.

„Îmi voi apăra dreptul de a-mi mărturisi credința, astfel încât nimeni altcineva să nu fie privat de dreptul lor la libertatea religioasă și de exprimare. Mențin punctul de vedere că exprimările mele sunt legale și nu ar trebui cenzurate. Nu îmi voi retracta punctul de vedere. Nu voi fi intimidată să-mi ascund credința. Cu cât creștinii păstrează tăcerea pe teme controversate, cu atât spațiul pentru libertatea de exprimare devine mai restrâns”.

Acuzații penale pentru exprimarea convingerilor personale profunde

Investigațiile poliției împotriva lui Räsänen au început în iunie 2019. În calitate de membru activ al Bisericii Luterane Finlandeze, ea s-a adresat conducerii bisericii sale și a chestionat public sponsorizarea oficială pe care biserica a făcut-o evenimentului LGBT „Pride 2019”, adăugând o imagine a unui text biblic. Drept consecință, Räsänen a participat deja la mai multe interviuri complexe cu poliția privind opiniile sale și a trebuit să aștepte un an pentru ca procurorul general să decidă dacă va continua cu acuzarea.

Această decizie a fost luată acum, iar ADF International, organizație de avocați creștini care apără drepturile imuabile ale omului, își anunță susținerea pentru Räsänen și pentru dreptul tuturor de a-și împărtăși liber convingerile.

„Libertatea de exprimare este una dintre pietrele de temelie ale democrației. Decizia Procurorul General Finlandez de a aduce aceste acuzații împotriva Dr. Räsänen creează o cultură a fricii și a cenzurii. Este îngrijorător că astfel de cazuri devin prea frecvente în toată Europa. Dacă funcționarii publici dedicați, precum Päivi Räsänen, sunt acuzați penal pentru exprimarea convingerilor lor profunde, acest lucru creează un efect îngrozitor pentru dreptul tuturor de a se exprima liber”, a declarat Paul Coleman, Directorul Executiv al Alliance Defending Freedon International.

Räsänen este membru al Parlamentului Finlandez din 1995, a fost președintele Partidului Creștin-Democrat între anii 2004-2015, iar în perioada 2011-2015 a fost Ministru de Interne.

Tribuna.US

%d