RUgaciune pentru „Bunul samaritean” din Bihor, internat în stare gravă cu Covid-19

Un om cu o inima mare se pare ca aceste virus perfid l-a afectat si pe acest om.

Viorel Paşca, căruia i se spune „Bunul samaritean” fiindcă îngrijeşte peste 450 de oameni ai străzii în căminele sale de la Dumbrava, Tinca și Incești, este internat în spital în stare gravă, fiind infectat cu Covid-19. Paşca nu este vaccinat.

„Avea o stare de greaţă…”

Anunţul privind starea de sănătate a binefăcătorului de la Dumbrava a fost făcut luni seara pe pagina de Facebook a lui Viorel Paşca (51 ani), de fiul acestuia, Emanuel, viceprimarul din Holod.

„Aş dori pe această cale să vă informăm, fiindcă toţi cei care urmăriţi această pagină aţi sprijinit activitatea de la Dumbrava, faptul că tata este în stare gravă, internat în spital cu Covid-19”, a anunţat viceprimarul, căruia cunoscuţii îi spun Manu, şi a încheiat cu formula „apreciem rugăciunile tuturor!”.

„Bunul Samaritean” a manifestat primele simptome de boală la începutul săptămânii trecute. „Săptămâna trecută a început să aibă simptome. Nu şi-a pierdut mirosul sau gustul, ci doar avea o stare de greaţă. A luat tratament, vreo două zile s-a simţit mai bine, după care iar a luat tratament pentru că iar s-a simţit rău, iar acum două zile starea lui s-a agravat”, a povestit Manu pentru BIHOREANUL.

Ajutor pentru cei sărmani

Absolvent de şcoală profesională, Viorel Paşca a lucrat în anii ʼ90 ca asistent social, după care a început să îngrijească oameni ai străzii în propria locuinţă din Dumbrava.

Treptat, numărul celor îngrijiţi de Viorel împreună cu familia a crescut, obligând familia să îşi lărgească spaţiile de cazare pentru ca astăzi să ajungă la circa 450 de persoane. Paşca s-a implicat de-a lungul timpului, din donaţiile primite din ţară şi străinătate, în mai multe acţiuni caritabile, ajungând să contribuie la mobilarea dispensarului din localitate sau să amenajeze din sponsorizări un centru de zi pentru copiii de şcoală, unde le asigură şi mâncare.

Domnul sa aiba mila de el! Doamne ai mila de acest om!

Sursa: Ebihoreanu

%d