“Nu mai citesc Biblia că o știu.”

O doamnă mi-a spus ieri că atunci când se pune să citească Biblia simte că o deschide degeaba, deoarece a mai citit-o și n-are rost să tot citească ce a mai citit. I-am spus atunci că cititul Bibliei înseamnă putere, nu doar informație. Ce ar fi ca atunci când bagi telefonul în priză la încărcat acesta sa-ți spună: “Cunosc bine priza, nu mă mai lega de ea mereu!” Scopul pentru care noi ne băgăm telefoanele în priză este pentru a le încărca, la fel este și cu Scriptura, noi citim pentru a ne încărca de putere.

Un creștin care nu citește Biblia este slab și neînarmat. Biblia este comparată cu o sabie, Sabia Duhului care este Cuvântul (Efeseni 6:17). În ispitiri Isus a folosit adesea sintagma: “Este scris…” Și îl lovea pe Diavol cu Sabia Cuvântului, cu pasaje din Scriptură. Deci, Biblia nu e simplă informație, ci puterea lui Dumnezeu. În exorcizări adesea se citește din Scriptură, iar duhurile rele fac urât când o aud. Erezia și minciuna sunt lovite cu aceeași sabie.

Hristos le-a spus religioșilor, care nu cunoșteau Biblia, așa: “Vă rătăciți pentru că nu cunoașteți Scripturile și nici puterea lui Dumnezeu (Matei 22:29).” Așadar, Scripturile înseamnă informație salvatoare, dar și putere. Apostolul Pavel ne spune: “Căci mie nu mi-e rușine de Evanghelia lui Hristos, fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede… (Romani 1:16).” Mântuirea nu-i o simplă acțiune, ci smulgerea din păcat, din patimi stricate pe care omul le iubește și de sub puterea demonilor obraznici și a Diavolului. Deci Evanghelia este puterea lui Dumnezeu de a te smulge din păcat, de aceea sunt oameni influențați de cel rău care-ți spun să n-o citești, de aceea Diavolul te ține departe de ea zilnic. Nu există mântuire, eliberare si viață de credință fără Biblie.

Ți-ai luat azi doza de putere din Scripturi?
Cu prețuire,
Toni Berbece

%d