N-am auzit…
N-am auzit o rugăciune la toate emisiunile de “salvare” a națiunii, deși ieri au murit conform cifrelor date de ei 547 de oameni. N-am auzit nici “Tatăl nostru”, n-am auzit nici un simplu “Doamne ajută!”, n-am auzit să se facă vreo referire la Dumnezeu, care ne poate ajuta, deși am stat ieri cu urechile la radio si cu ochii in televizor cel puțin un ceas. Dar drăcuieli, ură și nimicuri am auzit cu nemiluita. Oare am rămas doar noi, fără credință? Oare țara aceasta 98% creștină a uitat să se roage?

N-am auzit un preot sau pastor invitat la vreo emisiune ca să ne vorbească despre smerenie, pocăință și cum trebuie să ne pregătim în fața morții, n-am auzit sa fie chemat vreun preot/pastor ca să ridice moralul oamenilor, să le dea o speranță si o mângâiere, deși au murit ieri 574 de oameni, iar o jurnalistă ne anunța sec că vor mai muri vreo 10.000 mii în următoarele zile. Ei știu si câți mor, au devenit experți în apariția “valurilor”, în estimarea îmbolnăvirilor și chiar a morților, dar nu i-am auzit să devină experți în chemarea oamenilor la Dumnezeu. Oare această bătălie cu moartea este pur materială, pur trupească? Oare n-avem si Crestor care se poate implica, oare n-avem si veșnicie în care să ne ducem?

N-am auzit politicieni care să trimită spre Dumnezeul care poate, n-am auzit pe nimeni de acolo de sus să lase pentru o vreme cearta pe scaune, să lase deoparte ședințele acelea uneori inutile și să facă cu toții o rugăciune, PSD, PNL, AUR și cu USR să lase capetele jos și să-i ceară Stăpânului vieții ajutor și inspirație, putere și înțelepciune de a salva acest popor, care e zdrobit între virus și facturi. Conform lor, dacă nu te omoară virusul, pentru care ei nu prea au soluții, medicamentele necesare fiind “de poftă”, prin spitale, te “omoară” îngrijorarea facturilor, care vor veni de 4 ori mai mari. Prețul la energie e de 4 ori mai mare decât în Germania.

Așadar, este vremea să strigăm spre Dumnezeu că ei n-au de gând și nici soluții n-au. Dacă nici acum nu realizați că am rămas doar noi, oamenii simpli, cu Dumnezeu, atunci când realizați? Bănuiesc că ei “fac rost” de anticorpi monoclonali, ei fac rost de tot ce le trebuie, dar noi? Noi Îl avem pe Dumnezeu în fața morții. De la ei nu mai aștept nimic, pentru că în plină criză au propus la guvernare pe cei mai împotrivitori față de legile lui Dumnezeu dintre ei. De la ei nu mai aștept nimic, doar spre Cer mai privesc cu speranță. Doamne ajută!
Cu prețuire,
Toni Berbece

%d