Imaginea cutremurului din Turcia: ce s-a întâmplat cu tatăl care ținea mâna fiicei prinse sub dărâmături

Mesut Hançer, tatăl care își ține de mână fiica moartă după seria de cutremure din Turcia, a devenit un simbol al dezastrului. Aceasta este povestea lui.

Irmak avea 15 ani când a murit în patul ei. Ea rămăsese peste noapte în casa bunicii sale pentru a petrece mai mult timp cu verișorii ei veniți în vizită din Istanbul și Hatay. Când a avut loc cutremurul, clădirea de opt etaje s-a prăbușit peste ea.

Agenția franceză de știri AFP l-a căutat pe Mesus Hançer și l-a găsit trei săptămâni mai târziu în capitala turcă Ankara. Departe de orașul lor natal devastat, Kahramanmaras, familia încearcă să își construiască o nouă viață acolo. Ei au găsit adăpost la un om de afaceri care, la fel ca milioane de alte persoane, a fost mișcat de fotografie. Lui Mesut i s-a oferit un loc de muncă ca asistent administrativ la postul de televiziune al omului de afaceri.

În momentul cutremurului, Mesut lucra în brutăria sa. El și-a sunat imediat familia în căutare de vești. Casa lor cu un etaj, deși avariată, a rămas întreagă, iar soția sa și cei trei copii adulți erau în siguranță. Cu toate acestea, familia nu a reușit să dea de Irmak, cea mai mică din familie.

A fost nevoie de trei zile până când Mesut a ajuns la fiica sa în casa mamei sale.

Acolo, a găsit doar o grămadă de moloz. Clădirea de opt etaje se prăbușise și fusese redusă la o grămadă de moloz. Iar în mijlocul ruinelor, Mesut și-a găsit fiica. „Am încercat de unul singur, cu mâinile, să o scot pe fiica mea afară, dar, din păcate, nu am putut să o salvez”, a declarat Mesut pentru CNN.

De asemenea, a fost imposibil să folosească echipamente grele pentru a recupera trupul fiicei sale. „Nu era posibil să se ajungă un excavator în acel loc. Responsabilii turci din echipa de gestionare a dezastrelor au spus că clădirea se va prăbuși de tot dacă excavatorul se va apropia”.

Mesut Hançer nu a fost deloc mulțumit de răspunsul autorităților. „Dați-mi excavatorul”,le-am spus. „Ei mi-au răspuns: ‘strânge-ți o echipă’. Vom folosi forța mușchilor pentru a vă salva copilul”.

În timp ce aștepta ajutorul, Hançer a ținut-o de mână pe fiica sa. În acest timp, fotograful de presă Adem Altan a ajuns la fața locului și a realizat celebrele poze.

Până seara, molozul a fost sfărâmat cu târnăcoape și alte unelte. „Apoi am scos-o pe fiica mea afară. Nu am vrut să-i dau drumul la mână. Fiica mea dormea ca un înger, a murit fără să sufere de durere. Aceasta este singura mea consolare. Am ținut-o de mână și i-am mângâiat fața. Asta a fost tot ce am putut face.”

Ciste mai mult Stiri Crestine

%d