Cu mâna-n gâtul corupției și a facturilor…

A ieșit cu scântei după discursul prin care Ministrul Energiei a încercat să dea vina pentru facturile crescute de 5 ori pe “opoziție”. De 30 de ani în țara aceasta este vina ba “a comuniștilor”, ba “a foștilor guvernanți”, ba a”opoziției”, ba “a romanilor”, dar niciodată a “hoților” care ne conduc si ne fură de zeci de ani. Niciodată vina nu e a acelor care se află acum în funcție, ei niciodată nu fură, nu greșesc, nu cer comisioane, nu dau legi favorabile “băieților deștepți” din energie.

Nu sunt de acord cu gestul domnului Simion, dar mă întreb si eu ca un simplu român: “Dacă discursul domnului de la energie ar fi fost ținut nu în fața politicienilor, ci în fața milioanelor de romani cu facturi crescute si de zeci de ori, ce s-ar fi întâmplat? Oare acest domn, ar fi avut curajul să vină să dea vina pe alții pentru eșecul lor de guvernare? Oare l-ar fi crezut vreun român că ei, politicienii, sunt inocenți și că ne vor doar binele?” Vă spun, dacă acest discurs ar fi fost ținut în fața Casei Poporului, așa pe trotuar în auzul câtorva trecători, nu s-ar fi lăsat cu “o îmbrățișare amiabilă”, ci cu furia poporului sătul de ipocriți si hoți.

Da, mâna nu trebuie băgată în gâtul oamenilor, dar cineva trebuie să bage mâna în gâtul hoției, a corupției, a facturilor umflate și să dea odată cu ele de pământ. Biblia ne spune că cel lacom își nimicește propria casă. Ne-am săturat ca România să fie distrusă de lăcomia unor “baroni”, care nu se mai satură de furat chiar din pensii și alocații. Noi nu băgăm mâna în gâtul nimănui, dar ne rugăm și spunem ca Psalmistul David: “Scoală-Te, Doamne, ca să nu biruiască omul; neamurile să fie judecate înaintea Ta! Aruncă groaza în ei, Doamne, ca să ştie popoarele că nu sunt decât oameni (Psalmul 9:19-20)!”
Cu prețuire pentru adevăr,
Toni Berbece

%d