“O boală” ucigătoare la care poți avea tratament…

“O boală” ucigătoare la care poți avea tratament…
Am aflat de moartea tragică a unui tânăr de 30 și ceva de ani. I-am întrebat pe părinții care a fost cauza morții, iar ei mi-au răspuns: “N-a știut să se odihnească!” Inima i-a cedat prea devreme de la stres și oboseală. Un mare păcat înaintea noastră și a lui Dumnezeu este și lipsa odihnei, când te stresezi din orice și nu-i dai răgaz trupului e păcat, când muncești peste măsură și corpul dă semne de oboseală cronică e păcat, când alergi din îngrijorare fără măsură și strângi comori de care nu te mai saturi este păcat. Când devii iubitor de plăceri și de bani și nu știi să iei totul cu mulțumire atunci pici în “microbul” acesta de care afli, ca de o metastază, prea târziu.
Am întâlnit în Delta Dunării un om care s-a retras aici, aproape în pustietate, după ce a muncit din greu și a pierdut 800.000 € într-o singură noapte la jocuri de noroc, dar mi-a zis că și aici problemele s-au ținut lanț de el. I-am vorbit mult de Hristos și de odihna pe care El ne-o dă. A fost impresionat de cum vorbeam despre El ca despre cea mai mare comoară și bogăție a vieții. La început mi-a zis să nu încerc să-l “spăl pe creier”, dar când si-a dat seama că am o relație cu Hristos și nu o religie mecanică și rece a vrut să mai audă. Tu le vorbești oamenilor despre odihna din Hristos? El te scapă de goana după pământul acesta și are grijă ca binecuvântările de care ai nevoie să vină peste tine din belșug în odihnă. O “boală” ucigătoare la care ai tratament este boala de a munci până la epuizare fără a-ți odihni sufletul și trupul…Rostesc peste viata ta odihna lui Hristos pentru a fi scăpat de nebunia vieții. O accepți?
Isus le-a zis: „Veniţi singuri la o parte, într-un loc pustiu, şi odihniţi-vă puţin.” Căci erau mulţi care veneau şi se duceau şi ei n-aveau vreme nici să mănânce (Marcu 6:31).
Cu prețuire,
Toni Berbece
%d