Vremea 15 ianuarie 2018: Temperaturi, sub pragul înghețului. Prognoza meteo

Luni avem vreme rece și ger dimineață în nord, în centru și prin dealurile sudice. Mai vin câteva ninsori slabe în sud și în sud-vest, iar maximele sunt de minus 8 grade în estul Transilvaniei și cel mult 1…2 grade în vestul țării.

În Dobrogea și în Bărăgan, vântul se domolește, dar domină atmosfera închisă și se mențin condiții de fulguială. Va fi în continuare frig: vom avea maxime în jur de minus 2 grade; iar peste noapte temperaturile vor coborî până la minus 7 grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, norii se risipesc și cu totul izolat s-ar putea să mai cadă 2…3 fulgi de zăpadă. Temperaturile rămân sub pragul înghețului și noaptea va fi foarte rece, cu minime în jur de minus 8 grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina va fi și mai frig. Gerul persistă în orele dimineții și revine după lăsarea nopții. Peste zi avem atmosfera însorită și maxime în jur de minus 3 grade.

Și prin nordul Transilvaniei și în Maramureș este ger la începutul zilei; dar după prânz temperaturile se apropie de zero grade. Vremea va fi frumoasă, cu soare și vânt domol. Prin vestul țării norii apar în treacăt, dar e puțin probabil să ningă. Este frig dimineața; apoi atmosfera se mai dezmorțește și maximele ajung pe la 1…2 grade, cu plus, cele mai ridicate valori din țară.

În centrul României găsim vreme geroasă dimineață și noaptea și temperaturi foarte scăzute peste zi. Cel mai rău va fi în depresiuni, pe unde așteptăm maxime de minus 8 grade; iar la noapte se vor atinge minus 20 grade. Condițiile de ninsoare sunt extrem de reduse, informeaza ProTV.

Va fi foarte frig și în zona Olteniei. Pe aici înnorarile persistă și o să mai ningă slab, din când în când. Tempetraturile rămân sub zero grade. Și în sudul țării va fi cam înnorat și vom avea o zi rece, cu ger dimineață și noaptea în regiunile deluroase. Pe la câmpie mai sunt ceva condiții de ninsoare; în rest zărim puțin și soarele.

În București găsim atmosfera cam mohorâtă, fulguieli trecătoare și temperaturi modeste. Vântul nu exagerează; maximă se oprește la minus 2 grade; iar peste noapte se vor atinge minus 6 grade. La munte avem vreme geroasă dimineață și temperaturi foarte scăzute pe timpul zilei.

Va fi soare în majoritatea masivelor; doar prin Munții Banatului mai apar ceva înnorări și ninsori slabe; iar la noapte o să fulguiască și prin Carpații Meridionali. În țară. Luni avem vreme rece și ger în orele dimineții în nord, în centru și prin dealurile din sudul țării. O să mai ningă slab prin sud și sud-vest.

Și marți dimineață va fi foarte frig; apoi temperaturile cresc simțitor. Precipitațiile cuprind majoritatea zonelor, începând din vestul țării. Dimineață vor fi ninsori; după prânz se anunță ploi, lapoviță și depuneri de polei.

Miercuri continuă să se încălzească, dar vom avea vreme urâtă, precipitații frecvente și un vânt intens. Vor fi ploi la câmpie și lapoviță în rest. Mare atenție: pe șosele se va forma polei. Pe seară și noaptea, în nord, centru și est vin ninsori consistente și se va depune strat de zăpadă.

Joi, se răcește; o să mai ningă slab prin est și la munte; iar în sud-est va fi lapoviță. În rest apare un pic soarele; dar vântul suflă cu putere aproape peste tot. Va depăși viteze de 60 KM/h; iar la munte va atinge 90 KM/h.

În București frigul persistă și luni. Maxima se oprește pe la minus 2 grade; atmosfera va fi cam mohorâtă și o să ningă slab și trecător.
Marți în zori vor fi cam minus 6 grade; dar mai târziu temperaturile depășesc ușor pragul înghețului. Dimineață mai sunt condiții de fulguială, iar noaptea va cădea lapoviță sau ploaie și se va depune polei.

Miercuri temperaturile continuă să crească; dar vom avea vreme neplăcută, cu ploi; apoi lapoviță și polei. Pe seară se pornește vântul.
Joi scăpăm de precipitații; însă vântul va suflă tare, cu peste 50 KM/h. Temperaturile se mențin peste valorile normale și ajung din nou pe la 6 grade.

La munte, luni este ger dimineață și foarte frig peste zi. Mai vin câteva ninsori slabe în Munții Banatului, iar la noapte o să ningă puțin și prin Meridionali.

Marți temperaturile cresc; ninsorile cuprind aproape toată zona montană, iar în Carpații Occidentali și în Meridionali vor deveni consistente. Vântul se întețește, iar pe crește va depăși 80 Km/h.

Miercuri se mai încălzește puțin. Pe timpul zilei va cădea lapoviță; apoi o să ningă destul de mult, iar pe seară se va intensifica și vântul.

Joi ninsorile se domolesc; temperaturile încep să scadă; iar vântul va suflă cu putere și va depăși 80…90 KM/h.

Citește și MARTURIE: Chuck Norris – Citirea Bibliei m-a adus din nou la Hristos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...