Vizitaţi Ierusalimul prin Realitate Virtuală 360

În fiecare primăvară, străzile din Ierusalim sunt animate de pelerini evrei şi creştini care sunt dornici să sărbătorească Paştele. Anul acesta şi sărbătoarea musulmană Ramadan va începe în luna aprilie.

Din pacate, din cauza pandemiei de Covid-19, străzile Ierusalimului nu vor mai putea fi vizitate în acest an. Cu toate acestea tehnologia face posibil ca oameni din toată lumea să poată călători virtual prin Ierusalim, chiar din confortul caselor lor. Cunoscutul muzeu „Turnul lui David” foloseşte realitatea virtuală pentru a permite pelerinilor să viziteze Zidul Plângerii în timpul Paştelui evreiesc, Biserica Sfântului Mormânt pe perioada Paştelui şi moscheele Cupola Stâncii şi Al Aqsa în timpul Ramadanului.

Laboratorul de inovare al muzeului a creat o experienţă captivantă de realitate virtuală de 360 de grade pe care orice persoană cu un calculator sau un smartphone şi o conexiune la internet o poate accesa. „Vizitatorii” vor putea să vadă Ierusalimul aşa cum arată în prezent dar şi cum arăta acum 2.000 de ani, printr-o experienţă recreată.

„Tururile şi experienţele redau esenţa viziunii inovative din cadrul muzeului Turnul lui David – aceea de a crea un limbaj modern, dinamic şi unic prin care să spunem istoria Ierusalimului. Realitatea Virtuală poate activa emoţii care vor fi foarte apropiate de cele pe care le-ai simţi dacă ai fi prezent aici în mod fizic. Dorinţa noastră este ca cei  care caută speranţa în aceste vremuri dificile…şi toţi cei care își îndreaptă fața spre Ierusalim în rugăciune – vor găsi această speranţă atunci când se vor lăsa captivaţi de experienţa unei vizite virtuale în Oraşul Sfânt,” spune Eilat Lieber, directorul muzeului Turnul lui David.

„Aceste sunt vremuri de încercare pentru noi toţi. Milioane de rugăciuni şi vise ale oamenilor din toată lumea s-au adunat timp de mii de ani printre turlele, cupolele şi zidurile acestui oraş. Acest oraş a dăruit speranţă şi inspiraţie tuturor celor care au căutat-o de-a lungul istoriei.”

Vizitatorii vor putea accesa tururile de realitate virtuală, fără nici un cost, în perioada 9-24 aprilie.

Sursa: CBN News via Stiri Crestine