Un tanar crestin din China a vizitat mai multe orase cu motocicleta pentru a discuta cu oamenii despre Dumnezeu

Orasele istorice din China sunt destinatii indragite de calatori, mai ales de sarbatori. Recent, un chinez crestin a facut o calatorie de doua saptamani prin China. Pe langa vizitarea obiectivelor turistice, el a dus un mesaj deosebit localnicilor. Mengfeli Li vine cu detalii.

Fiindca sarbatoresc Anul Nou, oamenii din China se asteapta la un an de binecuvantari. Acesta este anul cainelui. Conform convingerilor lor, cainii le vor aduce noroc.

Meng Jing Hui e entuziasmat ca saptamana aceasta isi va vedea familia si prietenii. Recent, a calatorit cu motocicleta prin zece orase. Pe langa descoperirea frumusetilor ascunse, el a avut o misiune de la Dumnezeu.

„Citeam Biblia si ma rugam, cand am simtit ca Domnul mi-a spus sa vizitez alte orase din China si sa vestesc Evanghelia. Este Anul Nou si oamenii trebuie sa auda mesajul sperantei autentice.” a spus tanarul.

A luat cu el cateva lucruri personale si a plecat la drum. El a pornit la drumul pregatit de Dumnezeu din Beijing. Jing Hui a vizitat orasele Hebei), Shanxi, KunMing, Xi’An, Chonggqing, Yunnan si multe sate mici. El a vizitat zece orase in doua saptamani. A calatorit doar cu motocicleta. El crede ca a fost indrumat de Dumnezeu.

„Inainte de excursie, am auzit ca multi misionari au vizitat diverse locuri din China pentru a face lucrarea lui Dumnezeu. Nu am crezut ca voi ajunge sa fac si eu asta. De-a lungul calatoriei, am cantat cantece de inchinare cu localnicii si le-am spus povestiri. Oamenii veneau la mine si ma imbratisau. Erau fascinati de Isus si de povestirile biblice.” a spus tanarul.

Impresionat de pasiunea si iubirea lui Jing Hui, un localnic a cantat pentru a-si exprima recunostinta fata de prietenul lor. Dupa ce s-a intors la Beijing, oamenii au asteptat cu nerabrade sa auda povestirile sale si ce experiente a avut. El a povestit despre modul in care Dumnezeu s-a folosit de el in timpul acestei calatorii de doua saptamani.

„Mereu ma rugam inainte de a canta. L-am intrebat pe Dumnezeu: „Isus, ce vrei sa le spun?” Dumnezeu imi raspundea imediat dupa ce incepeam sa cant. Nu sunt o vedeta, sunt doar o unealta a lui Dumnezeu care Il vesteste si Il glorifica.”

Chinezii din generatia Millenium cauta senzatii tari si, astfel, le place sa mearga cu motocicleta. Meng Jing Hui este primul chinez crestin care a calatorit prin China cu motocicleta pentru a impartasi Evanghelia. Anul acesta doreste sa viziteze si mai multe orase din China.

„Vor urma si alte calatorii. Am multe idei. Voi continua sa ma rog si voi astepta ca Domnul sa imi spuna numele urmatoarelor zece sau poate douazeci de orase. China este foarte mare, nu-i asa?” a spus tanarul. (sursa: Alfa Omega

Întrebare: Ce este planul de mântuire?

Răspuns: Îţi este foame? Nu, nu despre foame fizică vorbim; ai tu o foame pentru mai mult în viaţa ta? Este ceva în adâncul tău care pare să nu fie satisfăcut? Dacă da, atunci Iisus este calea ! Isus a spus: „Eu sunt Pâinea vieţii. Cine vine la Mine, nu va flămânzi niciodată; şi cine crede în Mine, nu va înseta niciodată” (Ioan 6:35).

Citeste și: O pagina din Biblie a fost încorporată într-o bucată de oțel topit din Turnurilor World Trade Center. Ce mesaj era scris pe acea bucată de oțel

Eşti tu confuz? Nu ai simţit niciodată că nu ţi-ai găsit calea sau scopul în viaţă? Nu ţi se pare că parcă a închis cineva lumina şi tu nu poţi găsi comutatorul să o deschizi? Dacă eşti în această situaţie, Isus este calea ! Iisus a proclamat: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine, nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii” (Ioan 8:12).

Nu ai simţit niciodată că eşti încuiat în afara unei vieţi cu scop? Ai încercat tu atât de multe uşi, găsind dincolo de ele goliciune şi lipsă de scop? Eşti tu în căutarea unei uşi către o viaţă împlinită? Dacă da, Iisus este calea către ea ! Iisus a declarat: „Eu sunt Uşa. Dacă intră cineva prin Mine, va fi mântuit; va intra şi va ieşi, şi va găsi păşune” (Ioan 10:9).

Te-au înşelat celelalte persoane? Au fost relaţiile tale cu ceilalţi goale şi superficiale? Ţi se pare că unele persoane încearcă să profite pe seama ta? Dacă da, Isus este calea de a ieşi de unde eşti ! Iisus a spus: „Eu sunt Păstorul cel bun. Păstorul cel bun îşi dă viaţa pentru oi….Eu sunt Păstorul cel bun. Eu Îmi cunosc oile Mele, şi ele Mă cunosc pe Mine” (Ioan 10:11, 14).

Te întrebi ce se va întâmpla cu tine după această viaţă? Ai obosit să îţi trăieşti viaţa pentru lucruri care nu sunt trainice? Te întrebi uneori dacă viaţa are vreun sens? Ai vrea să trăieşti şi după ce vei muri? Dacă da, Isus este calea ! Isus a declarat: „Eu sunt învierea şi viaţa. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi. Şi oricine trăieşte, şi crede în Mine, nu va muri niciodată” (Ioan 11:25-26).

Care este calea? Care este adevărul? Care este viaţa? Iisus a răspuns : „Eu sunt calea, adevărul şi viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine” (Ioan 14:6).

Citeste și MARTURIE: Teroriștii au rămas socați când au văzut cum îngerii protejau un creștin

Foamea pe care tu o simţi este o foame spirituală, şi ea poate fi satisfăcută numai de Isus. Isus este Singurul care poate îndepărta întunericul. Iisus este uşa către o viaţă plină de satisfacţii. Isus este Prietenul şi Păstorul pe care L-ai căutat dintotdeauna. Iisus este viaţa – în această lume şi în cea care urmează după ea. Iisus este calea către mântuire!

Motivul pentru care te simţi înfometat, motivul pentru care pari să fii pierdut în întuneric, motivul pentru care nu îţi poţi găsi scopul în viaţă este că eşti departe de Dumnezeu. Biblia spune că noi toţi am păcătuit şi astfel suntem separaţi de Dumnezeu (Eclesiastul 7:20; Romani 3:23).

Golul pe care îl simţi în inimă este de fapt lipsa lui Dumnezeu în viaţa ta. Noi am fost creaţi să avem o relaţie personală cu Dumnezeu. Din cauza păcatului, suntem departe de această relaţie. Chiar mai rău, păcatele noastre vor conduce la separarea noastră de Dumnezeu pentru toată eternitatea, atât în această viaţă cât şi după ea (Romani 6:23; Ioan 3:36).

Cum se poate rezolva această problemă? Iisus este calea ! Iisus a luat păcatele noastre asupra Lui (2 Corinteni 5:21). Iisus a murit în locul nostru (Romani 5:8), luând asupra Lui pedeapsa pe care o meritam noi.

Dupa 3 zile, Isus a înviat din morţi, demonstrând biruinţa Sa asupra păcatului şi a morţii (Romani 6:4-5). De ce a făcut El aceasta? Iisus Însuşi a răspuns la această întrebare: „Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi” (Ioan 15:13).

Isus a murit pentru ca noi să putem trăi. Dacă ne punem credinţa în Iisus, crezând în moartea Sa ca plată pentru păcatele noastre – toate păcatele ne sunt iertate şi spălate. Astfel vom avea satisfăcută foamea spirituală. Lumina se va aprinde.

Vom avea acces la o viaţă împlinită. Îl vom cunoaste pe cel mai bun Prieten şi cel mai bun Păstor. Vom şti că ne vom bucura de viaţa veşnică după ce vom muri – o viaţă înviată în rai pentru toata veşnicia împreună cu Iisus!

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică” (Ioan 3:16).

Ai luat decizia de a-L accepta pe Hristos ca Mântuitor al tău ca urmare a ceea ce ai citit mai sus? Dacă da, apasă pe butonul „Astăzi L-am primit pe Hristos”, de mai jos.

Citeste și:

1.Printul Kuweitului Abdullah Al Sabah decide să se închine celui mai mare Print al Pacii, lui ISUS HRISTOS: Daca voi fi omorat sa stiti de ce, dar macar il voi cunoaste pe ISUS CRISTOS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...