Iubirea adevărată lasă…

Iubirea adevărată lasă în urmă un model vrednic de urmat pentru toți cei din jur, pentru copii, nepoți și strănepoți. Un model adevărat valoarează mai mult decât zece facultăți, e un reper că se poate. Cu toții vor spune:

“Vrem să iubim așa cum au iubit tata cu mama/bunica cu bunicul!” Sunt bune facultățile, afacerile și carierele dar dacă ai eșuat în ai iubi ai eșuat ca om, ai eșuat în toate. Bani fac și papagalii care trag bilete tip loz în plic pentru turiști.

Iubirea adevărată lasă în urmă nu doar o ladă de poze, care sunt o comoară pentru zilele de tihnă ale bătrâneții, ci lasă în urmă o urmă care nu pote fi ștearsă de nimeni, este urma iubirii prin suflet. Urma aceasta e ca albia unui râu care binecuvintează malurile sale. Iubirea ne unge sufletele cu binecuvântări care ne fac să spunem în pragul părăsirii acestei lumi:

“A meritat din plin, te-am iubit așa cum Dumnezeu m-a învățat și am fost iubit/iubită la rândul meu cum El mi-a promis că va fi iubit cel care iubește cu toată ființa!”

Iubirea lasă în urmă o familie care va duce flacăra iubirii așa cum se poartă Flacăra Olimpică, o torță dată din mână în mână, din generație în generație. Când o torța aceasta este stinsă s-a încheiat bucuria și farmecul aventuros al acestei lumi, devenind ca o rupere de ligament înainte de linia de sosire când toți erau în urma ta, așa e divorțul pentru familie.

Iubirea lasă mila lui Dumnezeu peste lumea noastră. Dacă Dumnezeu a fost nevoit să încheie socotelile cu primii oameni și să salveze doar 4 familii, acest lucru s-a întâmplat din cauza silnicie, adică violenței dintre oameni. Familia adevărată nu va propaga violență, ci iubire. Familia este soluția.

Este Scutul în calea nedreptății, familia adevărată nu ucide copii nenădcuți, nu abandonează copii în maternități, familia adevărata cultivă iubirea autentică. Dar nu se poate fără credința în Dumnezeu care este sursa iubirii. Cine se leapădă de Dumnezeu iubește doar carnal și e un ucigaș de suflete, iar ucigașii aceștia au distrus primele generații de oameni prin potop.

Iubește în chip desăvârșit, iubește cu iubirea lui Dumnezeu care nu abandonează!

Cu prețuire,
Toni Berbece