STUDIU: Cei care participă la biserică trăiesc mai mult

Participarea la slujbele sau a ceremoniilor religioase, reduce riscul de deces și ne ajuta să trăim mai mult, potrivit unui studiu de peste zece ani de cercetători a unor oameni dedicați cu studiul în sănătatea publică .

Studiul a fost publicat de Biblioteca Publică de Științe ( PLOS ), cu date care vizează reducerea riscului de deces în rândul persoanelor care participă la întâlnirile bisericești , cel puțin o dată pe săptămână.

Cercetatorii au adunat 18.300 de americani in varsta de aproximativ 50 de ani si au continuat sa strângă date despre viața lor religioasa, obiceiurile sociale și condițiile de sănătate. Ideea a fost aceea de a evalua impactul religiei asupra oamenilor și a afla rata de mortalitate, potrivit agenției Ansa.

Cei care au fost efectuat studii pentru cei 10 de ani, între 2004 și 2014, iar după trei ani de date de studiu, raportul de cercetare a fost comunicat recent, arătând că în rândul oamenilor care au participat cel puțin o dată pe săptămână, riscul de mortalitate a fost mult mai mic cu 40%, în comparatie cu cel care nu a participat la nici un fel slujba religioasă.

Datele arată, de asemenea, că oamenii cei mai frecvenți care au fost la biserica sunt mai atenți și evită obiceiuri nocive , cum ar fi fumatul sau abuzul de băuturi alcoolice, și au fost întotdeauna mai predispuși să desfășoare activități fizice.

Cercetatorii au remarcat de asemenea, faptul că tipul de credință influențează rezultatele, „omul credincios activ este o persoana care face parte dintr- o populație cu risc mai mic de deces, sub diferiti factori de protecție, cum ar fi stilul de viață și mai sociabil la relațiile din lume ” , a explicat Raffaele Antonelli, profesor de medicină la Universitatea din Roma.

„Omul credincios este asociat, în general, cu o atitudine mentală pozitivă , care” se protejează” de tot felul boli, motiv pentru care în mijlocul bisericii gaseste pace si este protejeat împotriva depresiei” , a concluzionat el.

Citește și DESCOPERIRE: Proteina care ne prelungește viața

În incheiere as adauga, asa cum mersul cu masina in partea dreapta a soferului nu te face sofer, tot asa, mersul la biserica si ocuparea unui scaun sau loc pe o bancuta nu te face crestin. Trebuie sa ne nastem din nou si sa calcam pe urmele lui Hristos. Doamne ajuta!

sursa: AcontecerCristiano.Net tradus si prelucrat de logosul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...