Se anunță temperaturi mai scăzute decât pe Marte în nordul SUA și în Canada

CNN a publicat un rapot în această săptămână confrom căruia în partea nord-estică a Statelor Unite vor fi temperaturi mai scăzute decât pe planeta Marte, unde temperatura maximă a fost de -19 grade Celsius.

Observatorul meteorologic Taylor Regan, citat în articol, prezice că temperatura în unele părți ale statului New Hampshire va scădea sub -35 grade la începutul acestui weekend.

În acestă perioadă în nordul SUA dar și în Canada sunt afectate de frig extrem, meteorologii avertizând că temperaturile vor coborî până la cote foarte joase, care coroborate cu furtunile de zăpadă vor conduce la temperaturi resimțite la -38 și -45 de grade Celsius, mai informeaza evz.ro

Bebeluşii, copiii, personale în vârstă, persoanele cu mobilitate redusă şi cele fără adăpost sunt cele mai sensibile la frig extrem, a indicat aceeaşi sursă.

În Canada, frigul polar complică munca pompierilor, apa îngheţând în furtunuri, aşa cum s-a întâmplat în noaptea de miercuri spre joi, când 170 de pompieri au fost desfăşuraţi pentru a stinge un incendiu într-o locuinţă din Beauharnois, la sud de Montreal.

Adăposturile pentru persoanele fără locuinţă se organizează pentru a face faţă creşterii cererii şi au fost lansate apeluri pentru a le veni în ajutor celor mai defavorizaţi şi a dona haine groase.

Organizaţia caritabilă Misiunea din Ottawa şi-a sporit capacitatea de cazare, adăugând paturi în dormitor şi locuri în plus în cantină. Voluntari şi angajaţi patrulează mai mult pe străzi pentru a-i convinge pe cei fără adăpost să se refugieze într-un loc cald.

Organismul care oferă asistenţă automobiliştilor, CAA, a primit 7.400 de apeluri din întreaga provincie Quebec şi aproape o mie din Saskatchewan.

Acest val de frig neobişnuit ar urma să dureze până la începutul noului an, a avertizat Environnement Canada.

În SUA această iarnă s-au înregistrat temperaturi extrem de scăzute iar statele în care în mod normal nu ninge au văzut zăpada după mulți ani. Considerate zone fără zăpadă, regiuni precum South Carolina, Florida și Georgia s-au confruntat cu ninsori abundente.

Mai multe aeroporturi, școli și autostrăzi importante au fost închise, datorate unei unai mase de aer artic. Cetățenii au fost sfătuiți să evite deplasările inutile și să stea mai mult pe acasă. Pe ansamblu condițiile atmosferice, din aceste zile, în zonele menționate sunt caracterizate drept o iarnă deosebit de periculoasă.

Iubitorii de iarnă au fost încântați de schimbarea climatică, însă frigul a adus cu el și părți negative. Mii de zboruri au fost anulate iar sute de școli au fost închise. Citeste și Sporturi de iarna bune pentru sănătate

Datele oficiale arată că cel puțin 12 persoane au decedat în ultimele săptămâni din cauza friguli. Jumătate dintre decese au avut loc în Wisconsin. Celălalte au avut loc în Texas, în Dakota de Nord și în Missouri. Doi dintre decedați erau persoane fără adăpost care nu au avut unde să se ascundă de îngheț.

Povești tulburătoare precum acestea îmi amintesc de ceea a zis Iisus în Matei 25. Creștinii sunt chemați să ajute persoanele fără adăpost.

În versetele 35 și 36, Hristos spune: „Eram străin și m-ați primit, aveam nevoie de haine și m-ați îmbrăcat”. El a mai spus „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut.” (Matei 25:40).

În această iarnă, în acest sezon cu temperaturi extrem de scăzute nu uitați să țineți cont de „cel mai neînsemnat” din comunitatea voastră. Puneți-vă casa la dispoziția celor mai care nu au casă sau măcar pătura. Astfel veți împărăși dragostea lui Hristos care are la fel de multă nevoie de El precum ai tu.

Sursă: Christian Headlines via Alfa Omega

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...