Scrisoare pentru băieți de Dragobete – de Nicolae Geantă

Nu porniți oricum, nici cu oricine la drum. Viața are prea multe curbe...

Vă scriu fetelor, azi de Dragobete – o sărbătoare care nu îşi avea rostul în România, aşa cum nici Valentine’s Day nu-şi are rostul în America – să vă avertizez: nu vă jucaţi cu dragostea de-o zi!

E dragoste oarbă, pe care Leea, bolnavă de strabism, a nutrit-o pentru Iacov, un tânăr frumos ce n-o iubea deloc. Chiar dacă i-a devenit soţie. Sau, mai bine zis, parteneră de relaţii intime. La care apela, din când în când… Să nu credeţi că iubind o zi, voi ve-ţi fi tratate altminteri.

Am necaz pe Dragobetele ăsta mioritic. Dar, şi mai rău, pe Valentine al unchiului Sam. Sunt supărat că ascultaţi mai mult de ei, şi tot mai puţin de Hristos. Şi-s trist, căci multe fete din România, frumoase ca zânele, cad victimă păcatului cu aromă dulce şi efecte amare: sexul înaintea căsătoriei…

Vă scriu fetelor, pentru că unele dintre voi aţi ajuns să justificaţi că “păstrarea fecioriei ţine de legendă”. Apoi, vă revoltaţi pe Dumnezeu pentru că nu vă ajută să vă măritaţi. Sau dacă vă căsătoriţi, vă revoltaţi că n-aţi făcut-o cu partenerul potrivit! Să ştiţi, că bărbaţii ideali pe care îi căutaţi, nu vor dori niciodată fete de “second-hand”.

Vă scriu, pentru că societatea noastră încearcă să vă convingă că păcatul nu e păcat, că viciile nu sunt vicii, că normalul e anormal. “În situaţia extremă vă poate da cu şampon pentru creier, vă poate amorţi conştiinţa”, scria Danion Vasile.

Dar, nu are puterea să vă curăţe sufletul, nu vă poate reda frumuseţea lăuntrică. Să ştitţi, frumosul exterior trece, dar cel lăuntric dăinuieşte.

Vă scriu, pentru că “media” vă provoacă să vă arătaţi ce aveţi mai frumos. Fustele mai sus, mai sus, sau body-urile mai jos, mai jos. Farmecul vostru e mai frumos cu cât ascundeţi mai mult, spunea Vladimir Pustan. Nurii nu vă sunt singura atracţie.

Frumuseţea intimă arătaţi-o numai unuia singur… Să ştiţi că, fără să vreţi, reuşiţi să nu mai impresionaţi băieţii. Pentru că, au văzut tot ce era de văzut!

Vă scriu fetelor, pentru că generaţia Facebook vă împinge să vă etalaţi viaţa privată în public. Şi, aţi ajuns să vă faceţi cunoscut necunoscutul pe net, ca pe nişte rufe intime întinse pe sârmă. La drum. Unele vă mândriţi chiar cu defectele.

Vă arătaţi cum sărutaţi băieţi, cum vă pipăie, cum ridicaţi pahare, inhalaţi ţigări, aveţi la ochi cearcăne de la machiajele de kilograme, purtaţi unghii false, plătite cu mii de lei… Altele v-ascundeţi kile bune, cu Photoshopul. Să ştiţi, vă înşelaţi singure! Iar cine-şi taie craca de sub picioare… E în aer!

Vă scriu azi, cât încă mai pot. Cât încă mai am voie. Nu vă scriu să vă critic din răutate, căci vă vreau fericite. Şi, nu pentru o zi – cum vă învaţă Dragobete! Ci zi de zi, cum vă oferă Dumnezeu. E impardonabil să vă jucaţi cu propria viaţă.

Să ştiţi, de Dumnezeu nu vă puteţi ascunde! Azi, voi cântăriţi alternativele care vă stau în faţă: să fugiţi de Isus – alegând o familie în care să vă lipsească binecuvântările sale, sau, să vă adăpostiţi în braţele Lui. A treia variantă, nu există!

Nu căutaţi fericirea fără Dumnezeu! Ve-ţi duce o luptă cu Adevărul. Să ştiţi că este mai puternic decât voi!

Vă scriu băieților nu pentru că nu vă mai îndrăgosțiți, nu mai oferiți flori fetelor și nici scrisori de iubire, ci pentru că riscați prea mult! Iubiți fast-food! Vă îngrăgostiți dintr-un click.

Vă scriu fiindcă știu că bărbaților le place adrenalina, dar în dragoste nu trebuie să ai doar body! Ci și cap! Războiul nu se câștigă automat dacă ai tehnică militară! Îți trebuie și tactică eficientă. Fiți înțelepți!

Riscați pentru că vă uitați totdeauna la ce izbește ochiul, la partea exterioară a fetelor. Etalonul lumii crede că frumusețea este mai prețioasă ca smerenia, dar Solomon spune că look-ul poate fi deșărtăciune! (Proverbe 31:30).

Nu doar că trece ca fumul, dar frumusețea nu ține loc de bunătate! Cine se căsătorește cu o fată rea nu va avea o soție bună, spunea Luigi Mițoi. Voi să aveți soții și bune și frumoase!

Vă scriu băieților pentru că riscați prea mult în intimitate. Bărbatul e un butoi cu pulbere atunci când atinge o femeie. O singură scânteie și vor fi hiroșime amândoi! Apoi… Necazuri colaterale. Atenție mare: cine a întinat patul înainte de nuntă ce garanție are că nu o va face și după aceea?

Riscați pentru că uneori iubiți fetele din interes! Fie hormonal, fie financiar. Dragostea nu are raid prin stomac și nici prin portofele! Cine face astfel nu se apreciază pe sine! Voi aveți cumva necaz pe fericirea voastră?

Vă scriu băieților pentru că unora vă place să purtați măști. Vă dați alții. Să nu uitați că într-o căsătorie nu poți juca doar teatru. (Și nici atât să faci circ!). Fugiți de ipocrizie, de declarații false, de minciuni, de artificialitate! Fiți naturali! Fiți voi! Nicio femeie, niciun copil, nu-și vor dori ca soț și tată un clown!

Riscați pentru că de prea multe ori intrați în relații ca-n facebook. Cu fete necunoscute. Cu străine. Nu de țară, ci de principii. De morală. Paradoxal, niciunul dintre voi nu cumpără niște pantofi fără să îi vadă! Pantofii pot fi schimbați, dar soția? Faceți ochii mari!

Vă scriu băieților pentru că nu mai apreciați bărbăția. Ați început să vă feminizați. (Între timp ele vor să devină „bărbate”, vorba unei bătrãne!). Nu e trendy ca el să fie ca ea! Dumnezeu nu ne-a creat unisex! Și diavolul știe asta. Nu îi dați apă la moară!

Riscați prea mult când vă înjugați nepotrivit. Nu fiți siguri că cele ce nu slujesc lui Dumnezeu vă vor împinge spre culmi spirituale. Sau că le veți urca voi în vârf într-o zi. Astfel de imixtiuni sunt de cele mai multe ori tobogane. Cine alunecă prinde viteză! Și la pachet și accident! Trăiți-vă credința fără inimi în gips!

Vă scriu băieților pentru că voi veți duce mai departe greul lumii. Poverile familiei, ale societății, ale bisericii. Și povara Crucii lui Hristos! Fiți bărbați! Iubiți! Rămâneți sfinți! Nu vă grăbiți! Dumnezeu a pregatit pentru fiecare din voi o singură Evă!

Citeste si Dupa 534 de zile In spatiu, Astronautul Jeff Williams Revine cu o mai mare credinta: „Am vazut lucrarea unui Dumnezeu Infinit”

 

Nicolae.Geantă
Castel San Giovanni

Sursa: Nicoleta Geanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...