S-a dus și Marele OM, ce-avea privirile în sus: pastorul Liviu Raica – Amintiri & Înmormântarea LIVE & GoFundMe

Pe pastorul Liviu Raica l-am cunoscut încă din copilăria mea (anii ’95- 2000), când venea pentru a predica Evanghelia în Biserica Penticostală Albinii din Cluj-Napoca și la slujbele divine organizate de Biserica Penticostală din Feleacu (jud. Cluj). Îmi amintesc că la înmormântări când predica în Feleacu tot satul era captat și oamenii întrebau cu curiozitate: „Cine e acest om? De unde e?”

Avea un stil special de a capta publicul, vorba lui era: „Dacă în primele 5 minute din predică nu i-ai captat pe oameni i-ai pierdut de tot.” După ce a fost în câteva slujiri cu tata, am avut harul să îl cunosc personal. Îmi amintesc cu drag că după ce a aflat că mă cheamă Caleb, îmi spunea:

„Caleb, îi vom mânca!” (Cita din Numeri 14:9 și se referea că în Numele Domnului îl vom birui pe diavolul). După ce ne-am cunoscut (venind la noi în familie), de fiecare dată când mă vedea în Biserică și urma să predice îmi făcea semn (ridicând pleoapele și ochii în sus) – era o înțelegere între noi să ne rugăm pentru ca Domnul să-i dea har în predicare. Așa a rămas… cu ochii ridicați în sus și Domnul se pare că și departe de țara lui natală, aflat în spitalul din Seattle, a decis să-L ducă mai aproape de El pentru a-L vedea mai bine…

Rămân amintiri deosebite cu pastorul Liviu Raica și îi spunem: „Pe curând, dragă frate păstor Liviu Raica!”

Continuarea pe www.calebn.wordpress.com