Richard Wurmbrand – Predici din celula singuratică

În fiecare noapte, în celula întunecoasă, eu predicam unui auditoriu nevăzut. Eram obişnuit cu acest auditoriu, chiar atunci când fusesem liber.  În 1 Petru 1.12 stă scris că îngerii doresc să privească la predicarea Evangheliei.

Ori de câte ori predicam în biserici, eram conştient că erau de faţă nu numai oameni , ci şi îngeri (căci unde s-ar putea afla îngerii noştri păzitori atunci când noi suntem în biserică?).

Întotdeauna m-am străduit să rostesc un cuvânt bun şi pentru ei. Dar am făcut greşeala de a crede că numai îngerii se aflau în auditoriul meu nevăzut. Nu a fost aşa.După ce am sosit în Vest, am publicat trei cărţi cu predicile pe care le-am compus în celula mea solitară:

„Sermons in Solitary Confinement” (Predici din celula singuratică), „If Prison Walls could Speak” (Dacă zidurile ar putea vorbi) şi „Alone with God” (Singur cu Dumnezeu). Şi atunci s-a întâmplat un lucru … foarte ciudat…

Am primit o scrisoare de la un bărbat din Canada care îmi scria că făcuse parte dintr-o familie bună de creştini, dar ca tânăr a luat-o razna în viaţă şi a sfârşit-o în închisoare. Aici el s-a purtat rău şi a fost dus singur într-o celulă. În disperare, se gândea cât de trişti trebuie să fie părinţii săi evlavioşi.

Ar fi dorit să se întoarcă la Dumnezeu dar nu ştia cum. Atunci s-a rugat: „Doamne, dacă există undeva în această lume un alt prizonier care este singur ca şi mine şi care Te cunoaşte, adu-mi Te rog gândurile lui”.

Apoi a auzit o voce lăuntrică care i-a spus: „Dumnezeu te caută cu şi mai multă sârguinţă decât Îl cauţi tu. Dorinţa unei vaci de a fi mulsă e mai mare decât a unui viţel de a suge. El te caută şi ştie cum să găsească ceea ce caută.

Stai liniştit şi încrezător! El va ajunge la tine”. Şi apoi, seară de seară, de undeva de departe, el a auzit acest fel de predică. Omul s-a pocăit. Din milă, termenul întemniţării sale a fost scurtat şi a fost eliberat. Anii au trecut, el s-a căsătorit, are o familie şi a ajuns diacon într-o biserică.

Într-o zi el a intrat într-o librărie creştină şi a văzut un titlu ciudat pe coperta unei cărţi: „Predici din celula singuratică”. Pentru că El însuşi fusese singur într-o celulă de închisoare, a început să se întrebe: „Cui ar putea predica cineva care se află singur în închisoare?”

El a citit cartea şi mai târziu mi-a scris: „Domnule Wurmbrand, dumneavostră nu aţi predicat în zadar. Eu am fost închis singur în acelasi timp cu dumneavoastră, unul în România, unul în Canada. Am recunoscut predicile.

Totuşi eu am auzit pedicile dumneavostră acolo în închisoare şi ele m-au adus înapoi la Cristos. Vă mulţumesc că le-aţi compus.”

Richard Wurmbrand (Predici din celula singuratică)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...