Richard Wurmbrand: Nu vă îmbătati de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă,fiti plini de Duh

tale,cît rîs al copiilor tăi şi cîtă fericire a dispărut din casa ta din cauza complotului industriei alcoolului, a cărei victimă tu eşti. Vizitează o închisoare sau un azil de bolnavi mintali. Vei fi uimit să descoperi cîti se află acolo din cauza alcoolului.

Nimeni nu se duce la închisoare pentru că este cumpătat sau abstinent. Cum ti se pare alcoolul atunci cînd îl vomiţi? Dar cînd copiii te dispreţuiesc din cauza lui?

Ţi-ar place să fii părăsit de cea care ţi-e dragă? Ce simt al afacerilor ai să-i îmbogăţeşti pe cîrciumari cu preţul sărăciei tale? Te ajută acoolul să eviţi accidentele de circulaţie? Gîndeşti mai bine cînd eşti beat decît cînd eşti treaz?

,, Vinul este batjocoritor, băuturile tari sînt gălăgioase; oricine se îmbată cu ele nu este înţelept” (Prov.20.l) Dacă te simţi înfrînt, neputincios şi disperat, gîndeşte-te că ochii lui Dumnezeu „ varsă lacrimi zi şi noapte” din cauza păcatului tău (Ieremia 14:17).

Lui îi pasă de tine. El are şi remediul. Tu nu ai nevoie de vin. Plinătatea Duhului Sfint îti stă la dispoziţie. Spre deosebire de alcool, ea dă o stare de euforie care nu este trecătoare. Cînd apostolii au primit Duhul Sfint la Rusalii (Fapte 2:13) au dat impresia că sînt băuţi.

Era doar o bucurie care le-a dat puterea să facă lucruri mari pentru Dumnezeu.”

,,Nu vă îmbătati de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă,fiti plini de Duh.” -Efeseni 5: 18

Dimpotrivă,fiti plini de Duh.” -Efeseni 5: 18

https://www.facebook.com/RichardWurmbrand/