Richard Wurmbrand: Înconjurat de Îngeri (Dintr-o meditație biblică nepublicată a pastorului)

Într-o noapte când nu puteam dormi, am încercat cât de bine am putut, să-mi amintesc oaspeții care au trecut prin casa mea. Fiind pastor, aceștia fuseseră foarte mulți. M-am întrebat câți dintre aceștia ar fi putut fi îngeri?

Unii dintre oaspeți cărora le fusesem de ajutor în viață, au ajuns să-mi facă rău mie și familiei noastre. Cum ar fi putut să fie aceștia îngeri? Alții mi-au făcut bine. Nimic totuși mai mult decât sentimente umane normale. Nu păreau să se încadreze noțiunilor mele de ființe cu adevărat angelice.

Din punct de vedere spiritual, un om poate fi diferit de ceea ce ne apare in fața ochilor. Unii oameni sunt adevărați diavoli. În timpul celor 14 ani îndurați în închisorile comuniste din România, am întâlnit un torționar extrem de rău.

El repeata adesea: „Îi mulțumesc lui Dumnezeu, în care nu cred, că au venit astfel de vremuri (se referea la comunism) șă-mi pot arăta întreaga mea răutate.” Într-adevăr un diavol într-un trup de om.

Alți oameni s-au dovedit a fi îngeri sau noi nu știm cum să-i descriem mai bine de atât. Dacă am putea vorbi cu o omidă și să-i spunem că într-o zi va putea zbura ici-colo ca fluture multicolor, cu greu ne-ar crede.

Dar acesta este miracolul creației lui Dunmnezeu. Domnul Isus explică cum contemporanii lui nu cunoșteau bine atât Scriptura cît și puterea lui Dumnezeu. La înviere, credincioșii vor fi ca îngerii! (Matei 22:29-30)

Soția mea Sabina a fost deasemeni închisă de regimul comunist timp de aproape trei ani. A fost închisă într-un lagăr unde timp de multe ore prizonierii spărgeau piatră cu barosul și încărcau sau descărcau piatră în vagoane de tren, pentru construirea canalului de pe Dunăre.

Mai mult de 100,000 prizonieri erau ținuți în asemenea lagăre. Mii dintre ei au murit aici. Comuniștii le spuneau deținuților, “vă folosim aici până când muriți de foame sau de boală.”

Torturile suferite de creștini în aceste lagăre comuniste erau dincolo de orice închipuire. Astfel, de exemplu, fratele Terelai Petrica relatează: „Munceam în vecinătatea morgii închisorii.

Acolo, am fost zilnic martor al aducerii a 3-5 cadavre având părți din picioare, capete sau coaste tăiate sau rupte (de la torturi.) Totuși cei mai mulți prizonieri care mureau, mureau de foame. Frigul de gheață ne termina pe toți, pentru că nu erau ferestre și uși în timpul iernilor grele și viforoase.

Ușile și ferestrele erau puse și închise ermetic totuși în timpul verii (pentru a ne tortura cu căldura înnăbușitoare). “ Fratele Szekely Balint închis tot acolo, a scris: “Unde eram eu ținut in Lagărul de muncă de la Canal moartea unei persone era considerată la fel de important ca moartea unei muște.

Odată, șeful paznicilor a lovit pe cineva atât de puternic încât i-a rupt mâna. Ofițerul comandant al coloniei “Cinci Creste” din cadrul acestui lagăr de muncă i-a obligat pe deținuți să se întindă pe jos și a dansat pe corpurile lor precum dansul unui urs, pentru că avea cu mult peste 100 kg.“

Și fratele Prodan Ioan își amintește: “În privința lagărului de muncă Canalul Dunărea -“Calvarul”, aș descrie cum morții erau aruncați dezbrăcați în gropi puțin adânci, pentru că, datorită înghețului, ceilalți prizonieri nu puteau săpa prea adânc. Primăvara, câinii scurmau mormintele și măncau cadavrele. Acesta a fost infernal comunist.”

Alt creștin, Stefanache Dragomir descrie deasemeni: “A fost cel mai îngrozitor lagăr de exterminare pe care populația l-a cunoscut. Am fost lăsat afară să mor înghețat și am fost gășit de niște oameni într-un șanț. Cei care m-au găsit și-au dat seama că nu sunt mort dar îmi pierdusem în totalitate cunoștința.”

“În timp ce vorbeam cu voce scăzută sub pat despre Sfântul Ștefan, aveam printre noi o doamnă care fusese una dintre cele mai bogate femei din România. Ea nu era credincioasă.

Se afla în închisoare pentru că soțul ei fusese unul dintre personalitațile politice ale țării înainte de venirea la putere a comuniștilor. Ea a spus, „Mă întreb despre voi creștinii, păreți a fi femei inteligente, cum puteți crede că Ștefan, aflat în fața dușmanilor lui și știind că va fi omorât, cum puteți crede că fața lui putea fi atât de frumoasă?”

O doamnă creștină a răspuns, „Îmi pare rău pentru tine. Tu nu-l cunoști pe Isus, Fiul lui Dumnezeu. Dar oricând Iisus vine în inima cuiva, El nu vine niciodată singur, El vine întotdeauna cu bogățiile Lui.

El vine cu îngerii Lui. El vine cu Gloria Cerului și astfel că atunci când Isus vine în inima ta pentru a-ți fi Domn și Mântuitor, El aduce și frumusețea Sa. În felul acesta Ștefan a putut fi frumos precum un înger. “

“În mijlocul acestui dialog, deodată ,ușa se deschide. Paznicul intră și vine direct către locul unde eram adunate sub pat, ne-a scos pe toate afară și ne-a dat fiecăreia o bătaie zdravănă.

Cu sângele curgând din mai multe răni, ne-a aruncat înapoi în celulă. Noi, creștinii știam foarte bine care era prețul pe care trebuia să-l plătim dacă vorbeam despre Biblie sau dacă ne rugam. Ne era însă teamă pentru această doanmnă care nu era creștină, cum va reacționa și ce va spune?

“În timp ce ne gândeam la asta, prima care mi-a vorbit a fost fosta doamnă foarte bogată care acum era săracă și înfometată, cu fața sângerând, mânjită de sânge și lacrimi.

Ea a spus, „Acum știu foarte clar, într-adevăr comuniștii îi prigonesc pe creștini, foarte clar că ne-au bătut pentru că am vorbit despre Isus. Foarte clar este pentru mine că aceasta este cea mai bună dovadă că Dumnezeul vostru este într-adevăr Dumnezeu.

Și că Iisus al vostru va fi întotdeauna pentru mine Mântuitorul meu.” Dar ea nu știa că în acel moment, fața ei mânjită de sânge și lacrimi, strălucea și era frumoasă precum fața unui înger”.

Darurile voastre ne-au permis să ajutăm financiar orfelinatul Agape din Pașcani, România, un orfelinat fondat de părinții mei, Richard și Sabina Wurmbrand; Liceul Richard Wurmbrand în Iași, România și mulți creștini vârstnici (între 70 și 100 ani), care au petrecut ani în închisorile comuniste din Europa de Est datorită mărturiei lor creștine.

Unii dintre ei au fost ținuți în celule comune împreună cu părinții mei. Urmatoarele fotografii spun tot. Mulțumim pentru rugăciunile și cadourile voastre. Mihai Wurmbrand.

“Religia curată și neîntinată înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să
cercetăm pe orfani și pe văduve în necazurile lor și să ne păstrăm neîntinați de
lume.” (Epistola Apostolului Iacob 1:27)

Citește și Richard Wurmbrand – „Îmbãtat de dragoste”

Sursa: Asociatia Crestina Sabina Wurmrand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...