Regina Angliei vorbeste despre credinta în Isus: Am vazut de-a lungul vietii ce Inseamna dragostea Lui

Majestatea sa vorbeste despre credinta în Isus: Am vazut de-a lungul vietii ce Inseamna dragostea Lui

Familia regala britanica rareori vorbeste despre convingerile membrilor sai, dar actuala suverana Elisabeta a II-a a scris despre credinta sa religioasa in prefata unei noi carti intitulata „Regina si Regele pe care-L slujeste”.

„Am fost si raman extrem de recunoscatoare pentru rugaciunile voastre si pentru bunatatea Lui Dumnezeu. Am vazut de-a lungul vietii ce inseamna dragostea Lui”, a scris Regina Elisabeta.

In observatiile sale, Regina care este monarhul cu cea mai lunga domnie din istoria Marii Britanii, se refera la schimbarile pe care le-a vazut in viata ei:

„Amploarea si ritmul schimbarilor au fost cu adevarat remarcabile. Am asistat atat la succese extraordinare cat si la tragedii”, a spus ea.

Monarhul a facut de asemenea referire la problemele actuale din Orientul Mijlociu, spunand ca lumea se confrunta in prezent cu o „suferinta teribila la o scara fara precedent”.

Cartea „Regina si Regele pe care-L slujeste” este editata de Societatea Biblica, grupul de biserici „HOPE” si LICC (Institutul londonez pentru crestinismul contemporan) si va fi lansata in luna aprilie pentru a marca cea de-a 90-a zi de nastere a Reginei, relateaza The Huffington Post.

Cartea nu va fi utilizata in scop comercial. Regina care este si guvernatorul suprem al Bisericii Angliei, a impus aceasta conditie atunci cand a hotarat sa scrie personal prefata.

Nu este prima data cand regina Angliei se refera la credinta ei si la crestinism. Anul trecut, in mesajul de Craciun, ea a vorbit despre dragostea Lui Iisus pentru intreaga omenire:

„In ciuda faptului ca multi oameni au fost stramutati si persecutati de-a lungul scurtei lor vieti, mesajul neschimbat al Lui Hristos nu a fost unul de razbunare sau violenta, ci pur si simplu unul de dragoste, de iubire a semenilor nostri.”

Regina a concluzionat: „Desi nu este un mesaj usor de urmat, ar trebui sa nu ne descurajam; ci sa ne inspire sa-l urmam, oricat ne-ar fi de greu.

Sa fim recunoscatori pentru oamenii care aduc iubirea si fericirea in vietile noastre, iar noi sa cautam modalitatea de a raspandi aceasta iubire si altor oameni oriunde si ori de cate ori putem”.

Citeste și Dupa 534 de zile In spatiu, Astronautul Jeff Williams Revine cu o mai mare credinta: „Am vazut lucrarea unui Dumnezeu Infinit”

Anul trecut declara cel mai frumos mesaj:

„Isus îmi ghidează viața” a spus regina Elisabeta în mesajul transmis de Crăciun
„De Crăciun, atenția noastră se îndreaptă către nașterea unui copilaș. Milioane de persoane îi urmează astăzi învățăturile și au găsit în El lumina după care își ghidează viața. Eu sunt una dintre ele.”

În fiecare an, în această perioadă a anului, liderii fiecărui stat adresează mesaje de Crăciun cetățenilor lor. Regina Elisabeta a-II-a a Marii Britanii este veterană în ceea ce privește acest tip de mesaje. Urmând exemplul tatălui ei, primul său mesaj de Crăciun a fost transmis la radio în anul 1952 iar în anul 1957 discursul său a apărut la TV pentru prima dată.

Regina a susținut discursul de Crăciun duminică. Mesajul a fost filmat în camera Regency din Palatul Buckingham. Tema mesajului de anul acesta s-a numit „inspirație”.

În mesajul de 7 minute, regina de 90 de ani a spus că exemplul lui Isus ajută oamenii să vadă importanța gesturilor mici făcute cu o dragoste mare.

Ea a încurajat populația Marii Britanii să continue să facă acte mici de bunătate cu o dragoste mare.

„De Crăciun, atenția noastră de îndreaptă spre un copilaș care s-a născut acum 2000 de ani. A fost cel mai umil început din istorie, iar părinții llui, Iosif și Maria, nu s-au crezut importanți.

Isus Cristos a fost un necunoscut în cea mai mare parte a vieții lui și nu a călătorit niciodată într-o țară îndepărtată. El a fost respins și blamat de mulți, chiar dacă nu a făcut niciodată nimic greșit.

Și totuși, milioane de oameni îi urmează astăzi învățăturile și lumina Lui le ghidează viețile. Eu sunt una dintre acele persoane deoarece exemplul lui Isus mă ajută să văd importanța gesturilor mici făcute cu o dragoste mare.

Mesajul Crăciunului ne amintește că inspirația este un cadou care trebuie atât dăruit, cât și primit și că dragostea este la început micuță, însă devine mare pe parcurs.”

Nu este prima dată când regina Elisabeta își declară public credința în Isus. Ea a publicat în aprilie o carte cu ocazia zilei sale de naștere, cu titlul „The Servant Queen and the King she serves”.

„Am fost și sunt foarte recunoascătoare pentru rugăciunile voastre și lui Dumnezeu pentru dragostea Lui statorinică. Am văzut credincioșia Lui de-a lungul vieții mele” a scris ea în carte.

Citeste și Pilotul și soția supraviețuiesc prăbușirii avionului după o simpla rugăciune

Asa mult a fost impreaionanta ca Regina trimite condoleanțe personale familiei lui Billy Graham

Regina trimite condoleanțe particulare familiei lui Billy Graham după ce evanghelistul a murit în vârstă de 99 de ani.

Majestatea sa l-a întâlnit pe predicatorul de mai multe ori în timpul călătoriilor sale în Marea Britanie și la Palatul Buckingham, Majestatea sa a confirmat că va trimite un mesaj personal familiei lui Graham, inclusiv fiului său Franklin Graham, informeaza Crestinul de Azi.

Graham a predicat pentru prima oară în Marea Britanie la o cruciadă timp de 12 săptămâni care au participat mai mult de 2 milioane de persoane pe arena Harringay în nordul Londrei și chiar pe stadionul Wembley.

După întâlnirea personală a Reginei, Graham a fost invitat să predice la capelă privată a Reginei, de mai multe ori, inclusiv în Duminica Paștelui in anul 1995 i s-a oferit (dat, inmanat) chiar si un titlu de cavaler in 2001.

„Bunele maniere nu permit sa se discute detaliile unei vizite particulare la Majestatea Sa, insa socotesc (consider) ca este o femeie de o modestie rara si un caracter ales “ a scris in autobiografía sa: asa cum sunt”

Familia Regală se alătură președintelui Donald Trump, președintelui Obama și a altor foști președinți americani, în a aduce un omagiu evanghelistului , salutat ca cel mai influent predicator în secolul XX.

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a declarat că biserica mondială a datorat lui Graham o datorie „inexprimabilă”.
„Dr. Billy Graham a fost un exemplar al generației generaților de creștini moderni.

Când vine vorba de o influență vie și durabilă asupra bisericii mondiale, el nu poate avea egali: pentru că a adus om după om la Isus Hristos. Există nenumărate cazuri care și-au început călătoria de credință din cauza doctorului Graham „, a spus el.

„El a fost unul care a întâlnit președinți și predicatori, monarhi și muzicieni, săraci și bogați, tineri și bătrâni, față în față. Dar acum el este față în față cu Isus Hristos, cu mântuitorul lui și cu al nostru. Este întâlnirea pe care a așteptat-o pentru întreaga sa viață.”

Trump și vicepreședintele Mike Pence împreună cu Barack Obama, Bill Clinton, George W. Bush și Jimmy Carter sunt așteptați să participe la înmormântarea lui Graham pe 2 martie, în orașul său natal din Charlotte, Carolina de Nord.

Citeste și Aceasta a fost ultima rugăciunea a lui Billy Graham pentru întreaga lume (Reportaj din casa lui Billy Graham)

Donald Trump: “Melania și cu mine suntem alături de milioane de oameni din întreaga lume, în jelirea trecerii lui Billy Graham. Rugăciunile noastre sunt pentru copiii, nepoții, strănepoții și toți cei care au lucrat îndeaproape cu Reverend Graham în lucrarea sa de-a lungul vieții.”

Acceptarea lui Isus Hristos de către Billy în jurul vârstei de șaptesprezece ani, nu numai că i-a schimbat lui viața – dar ea ne-a schimbat țara și lumea. El a fost unul dintre figurile impozante din ultimii 100 de ani – un erou american a cărui viață și calitate de lider, i-au câștigat cu adevărat titlul de „Ambasador al lui Dumnezeu”.

Convingerea neclintită a lui Billy în puterea Cuvântului lui Dumnezeu de a transforma inimile, a dat speranță tuturor celor care au ascultat mesajul său simplu: „Dumnezeu te iubește”. El a purtat acest mesaj prin lume, prin cruciadele sale, aducând generații întregi la credința în Isus Hristos.

În urma atacurilor din 11 septembrie 2001, America s-a întors spre Billy Graham la Catedrala Națională pentru un răspuns, care ne-a spus: „Poți să–ți pui încrederea in Dumnezeu, chiar și atunci când viața pare a fi cea mai întunecată”.

“Melania și cu mine am fost privilegiați să-l cunoaștem pe Reverend Graham și familia sa extraordinară în ultimii ani și suntem profund recunoscători pentru dragostea și sprijinul lor.
Billy Graham a fost cu adevărat unic.”

Purtătorul de cuvânt al familiei, Mark DeMoss, a anunțat miercuri că serviciul funerar al lui Graham va avea loc vineri, 2 martie, într-un cort de pânză amenajat lângă Biblioteca Billy Graham din Charlotte, Carolina de Nord.

Sicriul lui Graham va fi mutat din casa funerară din Asheville la Charlotte, sâmbătă, 24 februarie. Sicriul lui Graham va fi pus la la Graham Family Homeplace unde publicului i se va permite să-și aducă un ultim omagiu față de marele predicator.

Serviciul funerar este privat și va include membrii familiei, prietenii și liderii comunității care au fost atinși de lucrarea lui Graham. Aproximativ 2.300 de persoane vor fi invitate să participe la serviciul de 90 de minute.

Billy Graham a aprobat personal programul și detaliile ceremoniei funerare cu ani înainte de moartea sa și a asigurat că atenția nu va fi asupra lui, ci asupra Evangheliei. Fiul său, Franklin Graham, va avea mesajul principal, în timp ce fratele său și cele trei surori vor vorbi pe scurt pentru a-și onora tatăl.

Slujirea prin predicare a lui Graham a câștigat atenția națională în 1949, când a organizat o cruciadă în centrul orașului Los Angeles, sub un cort mare alb, cunoscut și sub denumirea de „catedrală de pânză”.

„Familia și membrii echipei sale au considerat că ar fi potrivit să țină serviciul funerar sub un cort ca o reamintire a modului în care a fost lansată lucrarea sa publică”, a spus DeMoss.

Sicriul lui Graham a fost executat manual la cererea lui, de către deținuții din închisoarea din Angola în 2006.

Graham va fi îngropat lângă soția sa, Ruth, care a murit în 2007, în grădina Bibliotecii Billy Graham.

Citeste și DAN NEGRU: Sunt creștin-ortodox dar evanghelistul Graham m-a mișcat întoteauna!

Vă rugăm să ne sprijiniți trimițând mărturii sau îndemnând persoanele cunoscute dumneavoastră care au avut parte de marturii.

Mărturiile pot fi complet anonime și garantăm că datele personale sau datele de contact ale celor care le vor trimite nu vor fi făcute publice, decât dacă ei solicită aceasta.

Vă rugăm să oferiți doar mărturii complet adevărate, deoarece spunerea adevărului și numai a adevărului este plăcut in ochii Lui Dumnezeu.

Fiti binecuvântati!

Sursa: Afirmativ Via Evagelical Focus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...