Puterea rugăciunii: știința a dovedit că vorbirea cu Dumnezeu te întărește fizic

Crezi că rugăciunea poate vindeca?

Să vedem.
În cercurile creștine, oamenii își spun uneori unul altuia: “Mă voi ruga pentru voi!”.

Dar creștinii sunt deseori criticați pentru că aceştia cred în Dumnezeu. Totuşi cercetătorii spun că rugăciunea are efecte benefice sănătaţii.

Am descoperit următoarele: deși știința nu poate dovedi existența lui Dumnezeu, studiile științifice spun că rugăciunea lucrează.

Procesul în sine are efecte fiziologice benefice.

O rugăciune este foarte asemănătoare cu mersul pe bicicleta, pedalezi și prinzi viteza, vântul te lovește în fața și te bucuri de tot ce vezi în jur. Respiri… Sau mai bine spus ea este respiratia crestinului. Asa cum un scafandru se coboara in abis imbracat in costumul sau special si poate respira, tot asa si noi in rugaciune putem inainta si face fata acestor provocari si ispite.

Marilyn Schlitz, Ph.D. și lector la Harvard, spune:
“Este clar pentru mine că există legături pozitive între practicile religioase și cele spirituale și efectele asupra sănătății în diferite condiții”.

Cercetatorii de la Heritage Foundation au spus:
“Avem un motiv logic pentru care religia poate influența starea psihologică, comportamentul și sănătatea”.

Cel puțin rugăciunea este utilă. De fapt, “în 2019, 101 școli medicale includ dezvoltarea spirituală a pacienților în CV, comparativ cu 17 în 1995”.

Deși cercetătorii pot contesta ideea că Dumnezeu răspunde rugăciunii, mulți nu neagă faptul că poate afecta pozitiv viața oamenilor.

Desigur, dezbaterea despre existența lui Dumnezeu va continua pe o perioadă nedeterminată şi vor exista mereu contestatari.