Pulberea de cimbru, cel mai celebru tratament contra gripei!

În această perioadă în care gripa își face de cap, cea mai bună soluție o constituie pulberile plantelor, care fac adevărate minuni. Iată cum puteți folosi pulberea de cimbru pentru a scăpa de răceli.

Cum se prepară

Înainte de a vorbi despre incredibilele beneficii ale pulberilor de plante, e esențială prepararea acestora. Plantele care urmează a fi folosite se aleg doar din zone nepoluate, se spală, se usucă în locuri ferrite de soare, dar bine aerisite ca să nu mucegăiască.

Ulterior planta se mărunțește cât mai fin posibil cu ajutorul unei râșnițe electrice apoi se cerne printr-o sită fină. Produsul obținut se păstează în săculeți de pânză sau hârtie, doar în locuri uscate și răcoroase. La rândul lor, pulberile se depozitează în recipiente de sticlă, închise ermetic.

Pentru a obține rezultate optime, pulberile de plante se administrează pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de masă. Pulberile nu au voie să interfereze cu alimentele, deoarece este anulat efectul lor terapeutic. Excepție fac plantele aromatice care se iau după masă pentru a accelera digestia. În general tratamentul durează o lună – două, dar pentru bolile grave se poate prelungi până la șase-șapte luni.