Prezicerile lui Nostradamus din anul 2018 și paralela cu profețiile biblice

„După aceea, voi turna Duhul Meu peste orice făptură; fiii și fiicele voastre vor proroci, bătrânii voștri vor visa visuri și tinerii voștri vor avea vedenii.” Ioel‬ ‭2:28‬ ‭VDC‬‬

Nostradamus, e un autor francez din secolul al XVI-lea al unei cărți pretinse despre profeție, a făcut multe predicții care unele au paralele în profețiile mesianice evreiești. În ciuda asemănărilor, diferențele, în special cele referitoare la Nostradamus însuși, sunt cele mai semnificative.

Predicțiile lui Nostradamus au fost publicate în Les Propheties, o colecție de 942 de cvinteze poetice (secțiuni semi-poetice în patru linii), au fost publicate în anul 1555, presupuse că ar prezice evenimente viitoare.

El a conceput o metodă de a-și ascunde semnificația prin utilizarea sintaxei „virgilianizate”, a jocurilor de cuvinte și a unui amestec de alte limbi, cum ar fi greaca, italiana, latina, ceea ce a dus la multe presupuneri si conflicte cu privire la sensul exact al prezicerilor sale.

Începând cu anul nou, mass-media este plină de presupuneri privind relevanța acestor predicții pentru evenimentele care urmează. Rabinul Berger, rabinul mormântului regelui David de pe Muntele Sion, a subliniat importanța profeției, dar a avertizat că ceea ce Nostradamus a scris nu putea fi luat în considerat profetic.

„Profeția este baza iudaismului”, a declarat Rabbi Berger pentru Breaking Israel News . „Diferența dintre Tora și filozofie, sau presupunerea unui cărturar, este că Dumnezeu s-a descoperit prin Tora. Filosofia sau predicțiile în cazul lui Nostradamus, sunt doar o realizare gandirii lui. Profeția este mai mult decât o gandire umană. Profeția este un produs natural, care vine în urma ascultări si trăirii cu Dumnezeu.

Rabinul a notat că, conform tradiției evreiești, profeția a fost oprită după distrugerea primului templu. Rabbi Berger a subliniat că Nostradamus nu putea fi considerat în niciun caz prooroc. Chiar și în epoca profeților, evreilor le era permis să le acordul respectul cuvenit profeților evrei care executau poruncile Torei.

Nostradamus s-a nascut pe 14 decembrie 1503 intr-o familie de evrei, in St. Remy, Proventa, Franta. Bunicii sai erau medici, iar tatal sau era notar. In 1488, Proventa fusese alaturata Frantei si pentru ca bunicii si tatal sa nu-si piarda dreptul de a profesa, in 1502, intreaga familie a fost nevoita sa se converteasca la Catolicism.

Crestinismul a ramas insa ceva strain lui Nostradamus, deoarece el va arata un deosebit interes fata de ocultism, un domeniu incompatibil cu religia Noului Testament.

Este semnificativ faptul că în scrisori, Nostradamus s-a referit la profeție ca e un evreu moștenit: „instinctul meu natural care mi-a fost acordat de către părinții mei … discursul înnăscut al prognosticului mistic … la fel de mult ca și cum ar fi într-o oglindă aprinsă … ca și cum print-un vin.“

Ca medic, se ofera voluntar pentru a ingriji victimele ciumei, boala care ii va rapune sotia si cei doi copii. Multa vreme a fost un medic oarecare, pana cand a experimentat cu succes medicamente pe baza de plante, ceea ce i-a atras succesul. Nostradamus nu a practicat numai medicina, ci si astrologia, spre a afla viitorul.

Deși profeții evrei au dus profețiile si mesajele lui Dumnezeu atât evreilor cât și neevreilor, ca în cazul lui Iona. Singurul profet neevreu menționat în Biblie este Balaam, un vrăjitor care, conform tradiției rabinice, avea un nivel foarte ridicat de profeție.

„Domnul a pus cuvinte în gura lui Balaam și a zis: „Întoarce-te la Balac și așa să-i vorbești.” Numeri‬ ‭23:5‬ ‭

„Balaam a fost un profet adevărat, dar ce a făcut cu el? „A subliniat Rabbi Berger. „Oare lamenii care l-au auzit s-au căit (pocăit)? El a încercat să blesteme pe evrei; o alegre foarte nelegiuită pentru această abilitate dată de Dumnezeu”.

Susținători lui Nostradamus notează șase predicții care par a avea o relevanță puternică pentru anul următor. Multe din aceste predicții paralele sunt profeții mesianice din sursele evreiești.

  1. Războiul mondial – Nostradamus a scris: „Marele război va începe în Franța și toată Europa va fi atacată, va fi de durata și groznică pentru toată lumea și în cele din urmă va fii pace, dar numai o parte se vor bucura de pace – un război va porni între cele două mari lumi și va dura o perioadă de 27 de ani „. În alta parte el scrie:” pentru neîntelegeri și neglijențe se va deschide o cale pentru Mohamed: pământ scufundat în sânge, portul Marsilia va fi acoperit de nave și pânze „.

Aceasta seamăna cu o profeție a rabinului Yisrael Meir Kagan , un înțelept al Torei cunoscut sub numele de Chaim Chofetz, care a prezis cu aproape 100 de ani în urmă, înainte de începerea celui de-al doilea război mondial, că un al treilea război mondial va începe la 75 de ani de la începutul următorului război mare și oribil. După încheierea acestui război final, va începe venitea lui Mesia.

Acest război este descris și într-o profeție scrisă în Pirkei D’Rebbe Eliezer , o colecție de exegeză biblică despre care se credea că a fost scrisa în secolul al șaptelea. Potrivit profeției, „fiii lui Ismael”, identificați de majoritatea savanților din Torah ca fiind Islam, vor face un război împotriva „Edomului”, pe care unii rabini îl identifică drept cultura occidentală.

  1. O erupție majoră a Muntelui Vesuvius: Nostradamus scrie că va exista un eveniment care „va zdruncina pământul la fiecare cinci minute” și că cel puțin 6.000 de oameni vor fi uciși. El scrie, de asemenea, despre un „cutremur care se va referi în special în zona vestică a Statelor Unite. Puterea sa va fi simțită în țări din întreaga lume „.

Acest lucru descrie ce s-ar întâmpla dacă vulcanul din Yellowstone din Utah ar erupe. Craterul enorm este unul dintre cele mai periculoase zone seismice din lume. O erupție cataclismică ar îngropa o mare parte din Statele Unite sub cenușă vulcanică, cauzând scăderea temperaturilor din întreaga lume și prevenirea traficului aerian în zona afectată.

Vulcanul a fost neobișnuit de activ în ultimele șase luni, cu peste 2.500 de cutremure care agită regiunea.
Activitatea seismică crescută este descrisă explicit în profeți ca fiind cea care însoțește Sfârșitul zilelor .

„El privește pământul, și pământul se cutremură; atinge munţii, și ei fumegă.” Psalmul‬ ‭104:32‬ ‭VDC‬‬

  1. Venirea cometei sau asteroidului:
    Scrie Nostradamus, „un moment de mare violență va coincide cu apariția unei comete pe cer. Ciocnirea violenta cu pământul și catastrofa naturala ne vor distruge planeta „.

Această predicție corespunde unei profeții evreiești despre sfârșitul timpului. Această profeție astronomică se bazează în relatarea biblică a lui Balaam, care descrie o „Steaua lui Iacov”.

„‘Îl văd, dar nu acum, Îl privesc, dar nu de aproape. O stea răsare din Iacov, Un toiag de cârmuire se ridică din Israel. El străpunge laturile Moabului Și prăpădește pe toţi copiii lui Set.”
‭‭Numeri‬ ‭24:17‬ ‭VDC‬‬

  1. Colapsul economic: Nostradamus scrie că „bogații vor muri”. Mulți consideră că acest accident economic este rezultatul celui de-al treilea război mondial sau al unui dezastru natural mondial. Poate că criptarea economică va afecta economia globală în 2018? Sau poate cineva va prabuși piețele bursiere globale sau poate că China va orchestra un război economic la nivel cu economia mondială? Cine știe.

Rabinul Schneur Zalman de Liadi, un renumit cărturar evreu și lider cunoscut sub numele de „Alter Rebbe”, a avut o viziune cu aproape 300 de ani în urmă, ceea ce pare să indice faptul că resursele lumii se vor epuiza, forțându-l pe Mesia să vină. Potrivit lui Alter Rebbe, acest colaps va avea loc în această generație.

Așa că, în încheire dragi cititori aș spune cu Nostradamus s-a inspirat din ce este scris în Biblie. El a fost nu a fost profet.

Citește și 5 profeții biblice au fost împlinite în 2017 și înca 5 mai sunt așteptate în 2018

Sursa: Stiri din Israel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Denzel Washington spune că citește Biblia în fiecare zi și are o experiență spirituală

Denzel Washington, a vorbit despre valorile sale creștine a asigurat că citește Biblia în fiecare ...