Primele zece țari din lume unde creștinii sunt persecutați

WASHINGTON – Comisia americană pentru libertatea religioasă internațională anunța că persecuția religioasă s-a agravat în întreaga lume foarte mult

USCIRF a declarat că oamenii creștini continuă să fie persecutați, închiși și chiar uciși pentru că își exercită dreptul la libertatea religioasă sau la convingeri.
Raportul lor anual evidențiază încălcări grave care au loc în: Birmania, China, Eritreea, Iran, Coreea de Nord, Sudan, Arabia Saudită, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan.

Departamentul de Stat a redistribuit cele 10 țări ca fiind „țările care ne îngrijorează deosebit de mult”, în conformitate cu Legea privind libertatea religioasă internațională din anul 1998.

„Libertatea religioasă a Coreei de Nord nici nu există, aceasta fiind doar o parte a a drepturilor omului din țara” aceasta, a spus președintele USCIRF Daniel Mark.

Marc s-a alăturat, de asemenea, unui grup bipartizan din scaunele USCIRF din trecut, într-o scrisoare deschisă adresată poporului iranian, laudându-i curajul și chiar chemând guvernul american să susțină protestatarii din Iran.

El a promis că vor fi „în solidaritate cu oamenii care susțin libertatea religioasă și alte drepturi ale omului”. Secretarul de stat Rex Tillerson a plasat, de asemenea, Pakistanul pe o „Listă specială de urmărire” pentru încălcări grave ale libertății religioase.

Dar o țară absentă din listă a fost Rusia, care a fost recomandată de USCIRF ca o țară de interes. ” Situația în Rusia a fost foarte rea în ultimul timp, trecerea și amplificarea legilor extreme, care sunt folosite nu numai împotriva teroriștilor, ci și a unei varietăți de minorități religioase și dizidenți”, a spus Mark.

Comisia își propune să îmbunătățească viața oamenilor de credință în aceste țări, recomandând un răspuns diplomatic și chiar sancțiuni pentru încălcări ale libertății religioase.

sursa:CBN1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...