Primarul din Nazaret a hotărât să anuleze Crăciunul

Ali Salam, primarul musulman al Nazaretului, a decis să-și revizuiască decizia de joi, când a anunțat că va anula sărbătorile publice creștine de Crăciun, în semn de protest față de președintele american, Donald Trump, care recunoaște Ierusalimul ca  si capitala a Israelului.

La o conferință de presă de joi, Salam a descris decizia lui Trump ca fiind „mizerabilă”, spunând că Trump „a înjunghiat” palestinienii cu decizia sa.

„Identitatea și credința noastră nu sunt de discutat”, a spus Salam. „Decizia [lui Donald Trump despre Ierusalim] a stins bucuria de sărbătoare și astfel vom anula festivitățile în acest an”.

„Mesajul nostru este că iubim Ierusalim, nu vă vom abandona în niciun caz”, a spus Salam presei. Deși Nazaret este cel mai mare oraș majoritar musulman din Israel, 70% dintre locuitorii săi fiind musulmani, este venerat de creștini ca locul unde mama lui Iisus, a fost vizitata de un înger că sa-I vesteasca ca avea un copil. Nazaret este și orașul unde a crescut Iisus.

În discursul său către mass-media, Salam a remarcat impactul economic asupra orașului.

„Există interese comerciale ale orașului și suntem obișnuiți să vină sute de mii de oameni în acest sezon”, a spus Salam.

Majoritatea presei au înțeles anunțul ca fiind o declarație că toate sărbătorile sponsorizate de oraș vor fi anulate, dar un anunț ulterior al municipalității a clarificat anunțul primarului. „Anularea se aplică doar artistilor de pe scenă”, se arată în declarație. De asemenea, a fost anunțat că se vor deschide tarabe în aer liber, aprinderea pomului de Crăciun care va avea loc duminică, așa cum a fost programat, vor continua programele din orașul vechi și o paradă va avea loc pe 23 decembrie.

„Sezonul de Crăciun din Nazaret este sezonul bun și al binecuvântării și suntem foarte atenti că interesele comerciale nu vor fi afectate”, se arată în declarație.

Salam a declarat , sâmbătă, serviciului de știri Reuters : „Nu știu de ce oamenii au crezut că vom elimina festivalul. Totul, cu excepția a trei cântăreți care nu vor veni, va fi ținut normal. Am primit deja astăzi în oraș 60 000 de oameni „. sursa: Breaking Israel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...