Prajitura sarbeasca foarte usor de facut

Ingrediente: Pentru pandispan: 4 oua, 4 linguri faina, 4 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1 praf de copt

Pentru prima crema: 500 ml lapte, 9 linguri faina, 9 linguri zahar, 1 plic de zahar vanilat

Pentru a doua crema: 1 pachet de margarina, 200 gr zahar fin

Pentru sirop: 200 gr zahar

Pentru decor: ciocolata topita

Mod de preparare:

Pandispan – Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Mixeaza spuma albusurile. Adauga treptat in ele zaharul, apoi galbenusurile, faina, praful de copt si cacao. Unge cu unt o tava de copt. Pune compozitia in ea si bag-o in cuptor pentru vreo 30 de minute. Las-o apoi sa se raceasca.

Prima crema – Fierbe laptele. Amesteca faina cu cateva linguri de lapte, apoi cu zaharul vanilat si zaharul simplu. Omogenizeaza, pentru ca acestea din urma sa se topeasca.

Toarna restul de lapte, amesteca bine si pune inapoi pe foc, ca sa ajunga la consistenta dorita (mai groasa putin decat budinca).

A doua crema – Mixeaza margarina cu zaharul. Amesteca prima crema cu a doua.

Sirop – Pune zaharul intr-o cratita. Toarna apa peste el cat sa-l acopere. Pune cratita pe foc potrivit si amesteca in ea, pentru ca zaharul sa se dizolve.

Asamblare – Toarna siropul peste pandispan (acesta trebuie sa fie rece, iar siropul fierbinte). Intinde crema apoi peste pandispan si acopera cu ciocolata topita. Baga prajitura in frigider pana in momentul servirii.

Citeste si O faci o data si nu te mai saturi de ea. Placinta cu branza te va cuceri pe loc! Pentru crema, frisca lichida se pune intr-o cratita pe baie de aburi si cand este foarte firbinte se adauga ciocolata rupta bucatele; se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza.

Se pune cratita direct pe foc mediu si se lasa sa fiarba aproximativ 4 5 minute, amestecand continuu, apoi se da deoparte sa se racoreasca; se adauga gelatina dizolvata in putina apa, apoi pusa pe foc mic pana se topesc granulele.

Gelatina nu se fierbe! Crema astfel preparata am lasat-o de seara pana dimineata la frigider. Dimineata se bate bine cu mixerul pana ce devine o crema spumoasa si se ingroasa.

Blatul de prajitura se taie in doua si se insiropeaza cu sirop de zahar ars preparat astfel: intr-o craticioara se topeste 250 g zahar impreuna cu 2 linguri de apa. Cand este caramelizat se stinge cu aproximativ 500 ml apa. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga capuccino si romul.

Se ia siropul de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce blatul a fost bine insiropat se umple cu crema ganache, repartizata uniform pe toata suprafata.

Prajitura am glazurat-o cu glazura rece de la Dr. Otker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Prăjitura „Diafană” – o reţetă extrem de simplă, cu un gust minunat, gata în 15 minute

Prăjitura „Diafană” este o combinaţie delicioasă între vanilie, ciocolată şi cocos. Se pregăteşte foarte rapid ...