Povestea unei femei refugiate din Siria

Ma aflu pe Dealul lui Ares, unde apostolul Pavel a vestit Evanghelia pentru prima data locuitorilor orasului Atena. El le-a vorbit despre zeul lor necunoscut si apoi despre Unicul si Adevaratul Dumnezeu. 2000 de ani mai tarziu, evanghelicii inca mai vestesc Evanghelia. Insa ei nu strabat distante mari, cum era pe vremea lui Pavel.

Cei la care vor sa ajunga, vin singuri la ei. Vin zeci de mii de oameni. Sunt refugiati si imigranti care fug de razboi si de greutatile din tara lor natala, si cauta refugiu si un viitor mai bun. Grecia este prima lor oprire in Europa.

Amal: Nu am venit in Grecia cu un scop anume. Nu vreau bani, nici bogatie. Vreau sa uit ce s-a intamplat copiilor mei. Vreau sa locuiesc intr-un loc sigur si sa uit de copiii mei.

In 2015, un lunetist l-a ucis pe sotul lui Amal in Razboiul Civil din Siria. O saptamana mai tarziu, pe cand inca isi jelea sotul, s-a dus sa isi viziteze sora.

Amal: Mi-am lasat baietii acasa si am mers sa imi vizitez sora care locuieste la 7 ore distanta de mine. Sotul ei tocmai murise si am mers la ea sa o consolez. Cativa membri SIIL au intrat in casa in timpul noptii in timp ce fiii mei dormeau si i-au macelarit.

Traumatizata si indurerata, Amal a parasit Siria. A mers in Turcia si apoi in Grecia. Singura intr-o tara straina, Amal, care inseamna speranta in limba araba, in scurt timp si-a pierdut speranta.

Amal: Nu am cu cine sa stau de vorba. Simt ca imi va exploda capul. Nu pot dormi fara somnifere. Nu sunt obisnuita sa traiesc singura. Am fost obisnuita sa ii am pe fiii mei langa mine.

Tot in acea perioada, alti refugiati au gasit o familie primitoare la Biserica Evanghelica Apostolica din Salonic.

Paul Dimitriatis: Au venit oameni cu nevoi la noi, in orasul nostru si am simtit ca trebuie sa reactionam.

Katy, o voluntara care a facut parte din acea echipa, a ajutat-o pe Amal.

Katy: M-am asezat langa ea, am imbratisat-o si am intrebat-o daca vrea sa ne rugam impreuna lui Dumnezeu. A fost de acord sa ne rugam.

Amal: Cand Katy m-a vazut, m-a imbratisat si m-a ajutat. M-a dus la biserica unde am facut dus si mi-a dat haine. Vinerea, cand am vizitat biserica, m-am simtit asa de bine incat in acea noapte am dormit fara somnifere. Am fost asa de bucuroasa. Mi-a placut programul. Tot ce am auzit a fost adevarat. Mesajul a fost din Biblie. A fost o zi frumoasa pentru mine.

Dupa aceea, Amal a fost supusa unei interventii chirurgicale pentru a indeparta o pata de pe ficat. Apoi a spus stirilor CBN ca aceasta experienta a sporit credinta ei.

Amal: Copiii mei mi-au fost luati, dar Dumnezeu a fost alaturi de mine cand am avut nevoie de El in timpul interventiei chirurgicale. Dupa interventie, legatura mea cu Dumnezeu a devenit mai puternica pentru ca am ajuns sa merg la biserica mai des si m-am putut increde in Dumnezeu. Doar asta conteaza.

Prin urmare, Amal a luat o decizie importanta. Apoi si-a demonstrat credinta sa fata de Dumezeu.

Amal: Am fost botezata pentru ca ma incred in Dumnezeu.

ONU a cazat-o pe Amal intr-un apartement impreuna cu o familie musulmana. Desi ea ar fi preferat sa locuiasca intr-un apartament cu o alta vaduva crestina, ca ea, Amal ne-a spus ca ea vrea ca Dumnezeu sa o foloseasca acolo unde este.Amal: Vreau sa transmit si altora dragostea lui Dumnezeu si sa fiu un exemplu pentru altii. Ma rog sa pot uita durerea mea si sa am parte de o viata noua si sanatoasa plina de bucurie.

Dupa ce a vizitat-o in mod regulat pe Amal, prietena ei noua, Katy este optimista in ce priveste viitorul ei.

 

Katy: Amal inseamna speranta. Cred ca nimic nu se este intamplator. Sunt convinsa ca exista speranta pentru Speranta, pentru Amal. video

 

Citește și Si-a marturisit crima cu lacrimi In ochi, dupa 25 de ani: „Fiecare zi a fost un cosmar pentru mine…”

SursaAlfa Omega

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Denzel Washington spune că citește Biblia în fiecare zi și are o experiență spirituală

Denzel Washington, a vorbit despre valorile sale creștine a asigurat că citește Biblia în fiecare ...