Pot sta cu logodnicul meu în aceeași casă, dar în odai diferite?

Cum este corect să te porți cu logodnicul sau logodnica până la căsătorie? Poți merge în vacanță împreună, dar să stați în camere diferite? La aceste întrebări puteți găsi răspuns în acest articol. Iată întrebarea care a fost adresată:

Ar fi un păcat dacă un cuplu creștin necăsătorit să se ducă în vacanță la rude și vor sta în aceeași casă, dar în camere diferite?

Perioada logodnei este una foarte frumoasă dacă vă comportați frumos. Țineți minte că tot ce veți face în această perioadă vă va afecta căsătoria în bine sau în rău, depinde de comportamentul vostru din timpul logodnei.

Pe portalul acesta au fost scrise multe articole la tema logodnei, dar vreau să vă dau un singur sfat:

Sfătuiește de asemenea pe tineri să fie cumpătați, și dă-te pe tine însuți pildă de fapte bune, în toate privințele. Iar în învățătură, dă dovadă de curăție, de vrednicie, de vorbire sănătoasă și fără cusur, ca protivnicul să rămînă de rușine, și să nu poată să spună nimic rău de noi.(Tit 2:6-8)

Cuvântul cumpătat, cu care Pavel începe această listă, tradus din greacă este sōphroneō, care înseamnă o minte sănătoasă, autocontrol și a fi prudent. Deci, atâta timp cât aceste rude vor fi acolo prezente, în acea casă, este bine pentu voi. Dar dacă mergeți singuri, chiar dacă veți sta în odăi diferite, va fi foarte greu. Este bine să studiați cursul Căsătorie fără regrete, acolo veți afla cum să vă pregătiți pentru căsătorie și cum să vă comportați în această perioadă a logodnei. Dumnezeu sa va binecuvinteze!

sursa: Moldova Crestina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...