Oamenii de știință concluzionează că rugăciunea are puterea de a vindeca o persoană bolnavă

Studiile medicale SUA- au determinat în mod concludent că rugăciunea poate vindeca pe cei bolnavi, și faptul că a crede în Dumnezeu , te ajută să trăiești mai sănătos, mai fericit, și te ajută să trăiești mai mult .

Pentru cei care cred în Hristos , nu există nici o îndoială că rugăciunea are puterea de a vindeca. Oamenii de stiință , de asemenea , au ajuns la concluzia că puterea de vindecare a rugăciunii este de necontestat, în conformitate cu 1500 de studii medicale .

Cercetarea efectuată în mai multe spitale și universități din Statele Unite și instituții de prestigiu, indică faptul că „oameni care cred în Dumnezeu și  se roage au o sănătate fizică și mentală, mai bună”, a spus Dr. Harold G. Koenig de la Universitatea Duke,  pentru News Max.

Koenig a adăugat că „studiile au arătat că rugăciunea îi poate ajuta și feri pe oameni de rău , iar când se confruntă cu boli, recuperarea lor este  mai rapidă.”

Medicii au observat în urma unui studiu a 125 de persoane, care s-au însănătoșit, că practicau rugăciunea și că 85 dintre ele și care mergeau la biserică în mod regulat,au trăit mai mult, viața lor fiind mai lungă.

Koenig, care este director al Centrului pentru Spiritualitate, Teologie si Sanatate la Duke, și care a scris mai multe cărți despre credință și vindecare, a citat exemplul unui studiu publicat în revista medicală Southern Medical Journal, care arată că rugăciunea are efecte surprinzătoare de vindecare la pacienții cu deficiențe vizuale și auz.

Potrivit studiului, după sesiuni de rugăciune , pacienții au prezentat îmbunătățiri semnificative pe baza examenelor audiovizuale.

„Beneficiile practicii religioase, în special implicate într-o comunitate de credincioși , sunt un factor important pentru ca oamenii să facă față bolilor și să beneficieze de o mai bună sănătate, deoarece au mai multă speranță , sunt mai optimiste, , mai puțină anxietate „, a adăugat Koenig.

De asemenea, cercetătorul și scriitorul Tom Knox au spus că dovezile despre puterea rugăciunii sunt copleșitoare .

„Ceea ce am descoperit m-a surprins, în ultimii 30 de ani. O lucrare științifică arată credința, ca fiind benefică din punct de vedere medical, social și psihologic”, a spus Know.

Deci, nu uitați de rugăciune și de mersul la Biserică!

Sursa: AcontecerCristiano.Net