Oamenii de știință au găsit dovezi ale meteoritului responsabil de distrugerea Sodomei și Gomorei

Sodoma și Gomora sunt descrierea perfectă pentru tot ceea ce era cât se poate de greșit din punct de vedere moral, orașele fiind șterse de pe față pământului. Scepticii au respins această întâmplare, spunând că este doar o povestire făcută cu milenii în urmă, însă oamenii de știință au găsit dovezi că Sodoma și Gomora au fost distruse exact așa cum descrie Biblia.

Conform Bibliei, „…Domnul a făcut să plouă peste Sodoma şi peste Gomora pucioasă şi foc de la Domnul din cer. …Avraam s-a sculat a două zi dis-de-dimineaţă şi s-a dus la locul unde stătuse înaintea Domnului. Şi-a îndreptat privirile spre Sodoma şi Gomora şi spre toată câmpia şi iată că a văzut ridicându-se de pe pământ un fum, ca fumul unui cuptor.” Conform științei, această catastrofă ar fi putut fi rezultatul unui meteorit de joasă altitudine care a trecut peste aceste orașe.

Pe măsură ce meteoritul se apropia de suprafața Pământului, acesta ar fi supraîncălzit aerul din jurul său și pământul de sub el. Ceramica găsită în orașul Tall el-Hammam, un loc unde se crede că ar fi fost Sodoma și Gomora, a arătat că pereții de noroi din laturile craterului creat, au fost eradicați brusc, acest lucru permițând mai multor factori sa-și facă apariția, s-au descoperit cioburi topite de ceramică și sticlă, semne indicatoare ale temperaturilor extrem de ridicate.

Impactul a creat o explozie care avut peste 370 de grade Cesius și a aruncat resturi pe o suprafață de aproape 643.730 de km pătrați. Unda de șoc a împins apa salină din Marea Moartă scoțând-o din matcă, unde a fost absorbită de solul din apropiere, sărând destul pământul, încât acesta să nu mai poată fi folosit. O bucată de lut care i-a pus pe oamenii de știință în dificultate mai bine de un secol, a adus dovezi suplimentare asupra faptului că Sodoma și Gomora au fost cu adevărat distruse printr-o „ploaie de meteoriți, care a distrus tot ce trăiește în zonă și vegetația din țară. Odată descifrată, în 2008, s-a descoperit că bucata de pământ este un „martor ocular” a ceea ce s-a întâmplat. Acest lucru, combinat cu resturile de lut ars și sticlă formată, dovedește din nou că Biblia se adeverește, chiar a fost posibil ca Sodoma și Gomora să fie distruse în urmă unei ploi de „foc și pucioasă”.

Belief.net Via Stiri Crestine