O victimă îi predică Evanghelia atacatorului în timpul procesului și îi spune să-l accepte pe Isus ca Domn si Mântuitor

Una dintre victimele abuzurilor sexuale la întrebat pe agresorul său în timpul procesului în instanță, să-l accepte pe Isus și să se pocăiască de păcatele sale, Cel care îl poate ierta și îi poate transforma inima.

Rachael Denhollander o gimnastă care a fost prima victimă care l-a acuzat în mod public pe fostul medic Larry Nassar, a devenit și ultima care în prezenta lui a avut curaj și a declarat în fața instanței mesajul Evangheliei, înainte de a se da sentința, referindu-se la Hristos.

Rachael l-a întrebat pe atacatorul, făcând un apel sincer pentru a-și salva sufletul, în timp ce-l făcea conștient pentru acțiunile sale oribile. Femeia a citat din Biblie în timpul procesului.

„Ai devenit un om condus de dorințe egoiste și rele, un om care prin acțiunile sale zilnice de egoism și perversiune a urmărit păcatul său care a distrus viețile altora.“

De aici, Rachael a apelat la mesajul central al Evangheliei , menționând că Noul Testament descrie un Dumnezeu care iubește necondiționat omenirea și a trimis un salvator pentru aceasta .

„Dacă citiți Biblia ea vă ajută, trebuie să știi că definiția iubirii jertfitiare este ca Dumnezeu e dragoste, atât de mult chiar sacrificându-si Fiul, să plătească pedeapsa pentru păcatul care nu l-a comis. Prin harul lui avem puterea de a alege, să iubim în acest fel“, a spus ea.

Femeia a spus că iertarea nu vine de la a face fapte bune pentru a șterge rău, dar explică faptul că necesită o adevărată pocăință. „Iertarea vine după pocăință, care necesită recunoașterea a ceea ce ați făcut, fără scuze, fără a vă preface că o puteți acoperi cu lucruri bune”.

El a citit Matei 18: 6 și a citat cuvintele lui Isus: „Dar pentru oricine va face să păcătuiască pe unul din acești micuţi care cred în Mine, ar fi mai de folos să i se atârne de gât o piatră mare de moară și să fie înecat în adâncul mării.”

După explicarea consecințelor păcatului , Rachael, de asemenea , a vorbit despre harul lui Dumnezeu , „Asta e ceea ce face ca Evanghelia lui Hristos să fie atât de dulce“ , a spus ea.

„Mă rog ca într-o zi să trăiești greutatea vinovăției sufletului tău , astfel încât mai apoi să te poți pocăi cu adevărat și să obțini iertarea lui Dumnezeu „.

Citește și Si-a marturisit crima cu lacrimi In ochi, dupa 25 de ani: „Fiecare zi a fost un cosmar pentru mine…”

Întrebare: Cum primesc iertarea păcatelor de la Dumnezeu?

Răspuns: Faptele Apostolilor 13:38 spun că “Să ştiţi dar, fraţilor, că în El vi se vesteşte iertarea pacatelor.”

Ce este iertarea păcatelor şi de ce aş avea nevoie de ea?

Cuvântul “iertare” înseamnă a curăţa ceva, a scuza, a anula o vină sau o datorie. Atunci când greşim faţă de cineva, ne cerem iertare pentru a restabili relaţia cu acea persoană. Iertarea nu este obţinută pentru că cel vinovat ar merita să fie iertat.

Nimeni nu merită să fie iertat. Iertarea este un act al dragostei, îndurării/milei, şi harului. Iertarea este o decizie de a nu avea nimic împotriva unei alte persoane, în ciuda a ceea ce ar fi făcut rău pentru tine.

Biblia ne spune ca toţi avem nevoie de iertare din partea lui Dumnezeu. Pentru că toţi am săvârşit păcate. În cartea Eclesiastul 7:20 se spune că “pe pământ nu este nici un om fără prihană, care să facă binele fără să păcătuiască”.

Epistola întâi a lui Ioan 1:8 spune de asemenea că “dacă zicem că n-avem păcat, ne înşelăm singuri, şi adevărul nu este în noi”. Toate păcatele sunt la urma urmei un act de răzvrătire împotriva lui Dumnezeu (Psalmul 51:4).

Astfel, este clar că avem nevoie disperată de iertare din partea lui Dumnezeu. Dacă păcatele noastre nu sunt iertate, atunci vom petrece eternitatea suferind consecinţele acestora (Matei 25:46; Ioan 3:36).

Iertarea – Cum aş putea să o obţin?

Din fericire, Dumnezeu este iubitor şi plin de îndurare – nerăbdător să ne ierte păcatele! 2 Petru 3:9 ne spune că “…El… are o îndelungă răbdare pentru voi, şi doreşte ca nici unul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă” Dumnezeu doreşte să ne ierte, de aceea a şi creat posibilitatea ca să fim iertaţi.

Singura pedeapsă pentru păcatele noastre este moartea. Prima parte din Romani 6:23 spune că “plata păcatului este moartea…” Moartea eternă este consecinţa păcatelor noastre. Dumnezeu, în planul Său perfect, s-a făcut o fiinţă umană – Isus Hristos (Ioan 1:1,14).

Isus a murit pe cruce, luând asupra Lui toată pedeapsa pe care noi o meritam – moartea. 2 Corinteni 5:21 ne învaţă că “Pe Cel ce n-a cunoscut nici un păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.”

Isus a murit pe cruce, luând astfel asupra Lui toată pedeapsa pe care noi o meritam! Moartea lui Isus a adus iertarea păcatelor pentru întreaga omenire. 1 Ioan 2:2 proclamă: “El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre; şi nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi.”

Isus a înviat din morţi, proclamând astfel biruinţa Sa asupra păcatului şi a morţii (1 Corinteni 15:1-28). Slavă lui Dumnezeu, căci prin moartea şi învierea lui Isus Hristos, a doua parte a versetului din Romani 6:23 este un adevăr, şi anume că “…darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Iisus Hristos, Domnul nostru.”

Vrei tu ca păcatele tale să fie iertate? Te mai apasă încă sentimentul de vinovăţie că nu pare să poţi merge mai departe? Iertarea păcatelor tale este posibilă dacă îţi pui credinţa în Isus Hristos ca Mântuitor personal.

Efeseni 1:7 spune: “În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său”. Iisus a plătit datoria noastră, astfel ca noi să putem fi iertaţi.

Tot ce trebuie să faci este să Îi ceri lui Dumnezeu sa te ierte prin Isus, crezând că Iisus a murit pentru a plăti pentru iertarea ta – şi Dumnezeu te va ierta! Ioan 3:16-17 conţine acest mesaj minunat:

“Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică. Într-adevăr, Dumnezeu n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.”

Iertarea – este chiar atât de uşor să o primesc?

Da, este chiar atât de uşor! Nu poţi câştiga cu ceva iertarea din partea lui Dumnezeu. Nu poţi să plăteşti cu ceva ca să capeţi iertarea de la Dumnezeu. O poţi numai primi, prin credinţă, prin harul şi îndurarea lui Dumnezeu.

Dacă doreşti să Îl accepţi pe Isus Hristos ca Mântuitor personal şi astfel să primeşti iertarea de la Dumnezeu, iată o rugăciune simplă care te va ajuta. Totuşi ţine minte: rostirea acestei rugăciuni sau a oricărei alte rugăciuni nu te va mântui.

Numai credinţa în Hristos te poate mântui de păcate. Această rugăciune este numai o modalitate de a exprima credinţa ta în El şi de a-I mulţumi lui Dumnezeu pentru că ţi-a dăruit mântuirea.

„Doamne, ştiu că am păcătuit împotriva Ta şi că merit pedeapsa. Cred că Isus Hristos a luat pedeapsa pe care o meritam eu, astfel ca eu să pot fi mântuit prin credinţa în El.

Mă întorc acum de la păcatele mele şi îmi pun întreaga mea credinţă în Tine pentru mântuire. Îţi mulţumesc pentru harul tău minunat şi pentru iertarea de păcate! Amin!”

Ai luat decizia de a-L accepta pe Hristos ca Mântuitor al tău ca urmare a ceea ce ai citit mai sus? Dacă da, apasă pe butonul „Astăzi L-am primit pe Hristos”, de mai jos.

Citește și In ultimul timp, tot mai multi oameni se trezesc noaptea, in jur de ora 4.00. Explicatia e aceeasi pentru toti!

Sursa: AcontecerCristiano Tradus si prelucrat de logosul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Denzel Washington spune că citește Biblia în fiecare zi și are o experiență spirituală

Denzel Washington, a vorbit despre valorile sale creștine a asigurat că citește Biblia în fiecare ...