O viata noua pentru 20 de crestini iranieni botezati in afara Iranului

S-ar putea sa va surprinda, dar crestinismul se raspandeste mai repede in Iran decat in orice alta tara din lume. Majoritatea populatiei este musulmana, insa zeci de mii de oamenii abandoneaza acea credinta. Recent, a fost botezat un grup de iranieni crestini si l-au invitat pe colegul meu George Thomas, ca sa inregistreze acest eveniment deosebit.

Intr-o zi de vineri, la 966 de kilometri de Teheran, aproape de granita dintre Afganistan si Turkmenistan, 20 de iranieni s-au pregatit sa paraseasca tara in secret. Pentru a-i proteja, am ascuns identitatea lor si le-am schimbat numele.

Hediyeh: Am asteptat acest moment timp de aproape noua ani.

Luni de zile, s-a pus la cale aceasta misiune. A fost foarte periculoasa.

Fariborz: Aceasta a fost dorinta mea inainte de a muri.

Afarin: Cand guvernul iranian afla ca o persoana si-a schimbat religia, face orice ca sa o impiedice sa isi impartaseasca credinta cu altii.

Multi dintre crestinii recent botezati au platit scump pentru ca au abandonat islamul.

Afarin: Guvernul ii sperie pe crestini, ii trimite la inchisoare, ii da afara de la locul de munca, din scoli, si foloseste multe alte tactici pentru a-i impiedica sa evanghelizeze.

Afarin a stiut ca aceasta actiune ar putea sa le creeze probleme. Iata de ce au parasit Iranul pentru cateva zile. Pentru prima data, cele 20 de persoane L-au urmat pe Hristos prin botez.

„In Iran, cand guvernul afla ca ai fost botezat, te trimite la inchisoare. Astfel ei nu s-au botezat in tara lor, ci au parasit tara pentru acest eveniment deosebit.” a spus un barbat iranian.

Unul cate unul, tinerii si batranii au fost botezati in apa. Fariborz, un barbat in varsta de 53 ani, a asteptat acest eveniment timp de 10 ani.

Sata, o tanara in varsta de 16 ani, L-a acceptat pe Hristos acum patru ani: „Am devenit crestina dupa ce Isus mi S-a aratat intr-un vis. In timp ce eram botezata, in aceasta dimineata, L-am simtit pe Duhul Sfant cum a coborat peste mine.”

Elahe, candva o musulmana devotata, a spus ca Coranul a lasat-o cu mai multe intrebari decat raspunsuri: „Stiu ca in ultimii 11 ani Dumnezeu a lucrat in viata mea pentru a-mi intari credinta, astfel sa pot face fata vremurilor dificile.”

Mike Ansari, s-a nascut in Iran si este directorul de productie la televiziunea Mohabat. In anul 2006 a devenit prima televiziune crestina Farsi care transmite emisiuni despre Evanghelie in Iran. Majoritatea celor botezati in acest sfarsit de saptamana s-au intors la Hristos urmarind programele acestei televiziuni.

Mike Ansari: Multi dintre credinciosi au asteptat botezul de foarte multi ani. Ei vor sa spuna lumii ca apartin lui Isus, ca au fost ingropati si acum traiesc o viata noua.

Ansari spune ca multi iranieni, majoritatea tineri, au fost dezamagiti de islam si urmaresc in numar record aceasta televiziune, ca sa afle mai multe despre crestinism.

Mike Ansari: In jur de 20% din populatia Iranului, care e un procent imens, au urmarit in ultimele 12 luni cel putin o emisiune de-a noastra.

„Fiindca nu am cunoscut alti credinciosi si nu am facut parte dintr-o biserica in casa, nimeni nu ne-a ajutat sa crestem in credinta. Am crescut datorita ajutorului Duhului Sfant si emisiunilor televiziunii Mohabat.” a spus o femeie crestina.

Nathan Rostampour a condus o biserica in casa timp de 10 ani, pana cand a fost nevoit sa paraseasca tara din cauza persecutiei religioase. Acum are o emisiune la televiziunea Mohabat, prin care ii ajuta pe oameni sa conduca, in siguranta, o biserica in Iran. El a declarat: „Dumnezeu lucreaza prin aceasta emisiune nu numai ca sa pot impartasi Evanghelia, ci si ca sa ajut bisericile in case si sa formez lideri.”

Conform celor care urmaresc raspandirea crestinismului in lume, Iranul este tara unde crestinismul se raspandeste cel mai repede. Edward Hovsepian spune ca este un miracol. Fratele sau, Haik Hovsepian pastor la Assemblies of God a fost ucis in 1994, in Iran pentru credinta sa.

Video Botez

Mike Ansari: Vin foarte multe stiri bune din Iran, fapt care trebuie celebrat. Nadajduim ca rezultatele care sunt impartasite cu Biserica din Occident vor incuraja Trupul lui Hristos din lumea occidentala. Dumnezeu este viu in randul musulmanilor si lucreaza in mod uimitor.

Citește și Cea mai periculoasă rugăciune din Biblie

 

Sursa: Alfa Omega

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...