O refugiata convertita la crestinism poate fi trimisa inapoi in Iran

Cu cativa ani in urma, Suedia a primit mai multi migranti decat tot restul Europei. In prezent, Suedia nu mai este asa de primitoare. Asa cum ne va spune colegul meu Dale Hurd, crestinii sunt trimisi acasa unde vor ajunge la inchisoare si vor fi torturati.

Suedia se pregateste sa deporteze actrita crestina de origine iraniana Aideen Stransdoon inapoi in Republica Islamica Iran, unde va fi torturata, violata si chiar ucisa intr-o inchisoare iraniana.

Oficialitatile din Suedia i-au spus lui Aideen ca decizia de a deveni crestina a fost a ei, astfel este problema ei, nu a lor. Aceasta declaratie s-a facut intr-o tara care se considera una dintre cele mai miloase tari din lume.

La urma urmei, Suedia este „superputerea umanitara” care a primit refugiatii cu bratele deschise pana cand guvernul a decis sa trimita din ei acasa, indiferent daca vor fi ucisi sau nu.

Agentia Suedeza pentru Migratie incalca pana si propriile principii, conform carora ei nu vor deporta solicitanti de azil intr-o tara unde pot fi vatamati.

Pe site-ul sau oficial, Agenţia Suedeza pentru Migraţie da informatii despre fiecare tara. Informatiile despre Iran contin multe rapoarte despre torturari si violuri in inchisori. Am intrebat de nenumarate ori Agenţia Suedeza pentru Migraţie de ce publica astfel de informatii pe site-ul lor daca nu tin cont de ele?

Avocatul suedez Gabriel Donner a ajutat in jur de o mie de crestini care au cerut azil si care s-au confruntat cu deportarea.

Credeti ca in cazul lui Aideen ei cred ca ea minte sau nu le pasa?

In primul rand, nu le pasa. Este vorba de cifre. Ei au promis publicului din Suedia ca vor deporta mai multi oameni decat inainte, astfel, ei trebuie sa se tina de cuvant.

Aideen Strandsson a venit in Suedia in 2014 cu viza pentru angajare in munca si si-a schimbat numele de familie intr-un nume suedez. A jucat in filme si in seriale in Iran astfel, daca va fi trimisa inapoi, va fi o tinta si mai mare.

Ea spune ca s-a intors la Hristos in Iran dupa ce a vazut o inregistrare cu musulmani care au lapidat o femeie pana la moarte.

„In acel moment am decis ca nu mai vreau sa fiu musulmana. Am avut un vis in care a aparut Isus. Era langa mine si ma tinea de mana.”

In Iran, convertirea la crestinism se pedepseste cu moartea, Aideen nu a vorbit despre convertirea ei la crestinism. Insa cand a venit in Suedia, ea a vrut sa fie botezata in public.

„Am vrut sa fiu botezata in public pentru ca am vrut sa se vada ca nu ma mai tem. Sunt libera, sunt crestina si am vrut ca lumea sa stie asta.”

Cu siguranta, serviciile secrete din Iran au aflat despre convertirea ei. Era deja amenintata de musulmani pe retelele de socializare. Articolul 33 din Conventia incheiata la Geneva, semnata si de Suedia, interzice expulzarea refugiatilor daca in tara de origine unde viata lor ar putea fi in pericol. Insa acest fapt nu a oprit Suedia. Echipa CBN a intervievat numerosi crestini din Suedia care sunt in pericol deoarece pot fi deportati in state islamice. Din spusele lui Donner, sunt 8.000 de crestini solicitanti de azil care se ascund in Suedia pentru ca au primit ordin de deportare. El spune ca problema e ca functionarii din domeniul migratiei nu inteleg de ce devine cineva un crestin si nu stiu ce inseamna sa fii crestin. Mai putin de 20% dintre suedezi cred in Dumnezeu.

Acest fapt este vizibil mai ales atunci cand o persoana convertita spune „M-am convertit pentru dragostea pe care am primit-o de la Isus Hristos.” Ei intreaba convertitul aproape pe un ton sarcastic: „Ce intelegeti prin dragoste?” Ei nu inteleg mesajul Bibliei. Este strain pentru ei.

Purtatorul de cuvant al Agenţiei Suedeze pentru Migraţie ne-a spus: „Daca persoana are motive intemeiate sa se teama de persecutie din cauza convingerilor religioase, atunci i se va garanta azil in Suedia.”

Insa cererea de azil a lui Aideen a fost respinsa si cazul ei a fost predat politiei de frontiera. In timpul audientei, un functionar suedez din domeniul migratiei i-a spus ca nu ar fi asa de greu pentru ea in Iran pentru ca ar trebui sa petreaca doar sase luni intr-o inchisoare.

Donner ne-a vorbit despre despre o femeie care a fost inchisa pentru ca s-a convertit.

Dupa ce a fost eliberata a incetat sa mai vorbeasca. Nu a spus ce i s-a intamplat. Dupa sase saptamani s-a aruncat de la etajul patru si a murit.

Insa astfel de intamplari nu pot opri deportarea lui Aideen. Sase luni intr-o inchisoare pentru o femeie nu este o problema?

Dupa ce echipa CBN a anuntat prima data stirea, guvernul Ungariei a aflat de situatia lui Aideen si a anuntat ca este pregatit sa ii ofere azil.

Citește și MĂRTURIE: Un fost lider de bandă se întoarce la Hristos și acum predică celor mai răi infractori

Sursa: Alfaomega

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...