O nouă reformă pentru România – Tony Berbece

Propun si eu o reforma!

  1. Botezurile, nunțile, înmormântările și nici un alt act de cult să nu mai coste. Biserica să trăiască din dărnicia poporului care este foarte mare.

  2. Avortul să coste chiar pușcăria acolo unde este un abuz al responsabilității de părinte, acolo unde oamenii aleg o crimă pentru a-și salva „imaginea” sau comoditatea (nu pun la socoteala cazurile medicale extreme). Eu sunt în viață pentru că mamei i-a fost frică de autorități ca să mă avorteze.

  3. Politicienii să susțină câte un orfelinat – fiecare să facă dovada susținerii orfanilor pentru că oricum „combinațiile” lor sunt multe și vor ieși mereu bani.

  4. Să se împartă Biblii în școli – Cultul Ortodox să pună mâna să lucreze la traducerea unei Biblii pe înțelesul românilor, cea actuală fiind plină de arhaisme și greu de citit de către tineri. Culmea e că nici nu recunosc noile traduceri. Mai ușor cu clădirile că avem destule și mai multă atenție pe suflete!

  5. Părinții care-și abandonează ani de zile copiii în România să fie trași la răspundere. Sunt atâtea familii care au putut să-și ia copiii cu ei iar alții i-au lăsat abandonați prin vecini sau pe mâna unor bunici prea obosiți pentru asemenea sarcini.

  6. Alcoolul și tutunul să coste enorm (drogurile eradicate pe deplin inclusiv cele „legale”), să coste cât de mult că oricum pagubele produse se ridica la milioane de vieți și la miliarde de euro în tratamente medicale și cel mai dureros este că produc victime nevinovate.

  7. Să răspundă cei responsabili cu facerea drumurilor de toți cei care mor din cauza condițiilor proaste și din cauza lipsei de interes.

  8. Politicienii să fie plătiți în funcție de aportul adus țării. Am văzut că unii în patru ani de mandat au vorbit maxim 30 de minute de la tribună și au furat miliarde. Și au vorbit ca să se apere de justiție – culmea.

  9. La final de mandat fiecare politician să dea socoteală de proiectele promise și nerezolvate și să platească despagubiri. Așa nu ne vor mai minți cu nonșalanță!

Știu că suna prea dur, dar așa este chimioterapia pentru un corp plin de cancer. Este un șoc care de multe ori vindecă.

Așa de dragul României!

Doamne ajută!

Autor: Tony Berbece

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Tragedia tăcută despre care nu vorbește nimeni şi care se referă la copiii noștri

Chiar acum, în casele noastre se întâmplă o tragedie tăcută, afectând cel mai prețios lucru ...