Noua Constituție a Rusiei va menționa ”credinţa în Dumnezeu” a ruşilor şi stipulează că o căsătorie este uniunea dintre un bărbat şi o femeie…

Noua Constituție a Rusiei îl va menționa pe Dumnezeu și va interzice căsătoriile homosexuale, la cererea președintelui Vladimir Putin, care, potrivit presei și oficialilor, a înaintat noi amendamente constituționale.

Putin anunțase anterior că Rusia va schimba Constituţia din 1993, iniţiativa fiind în mare măsură văzută ca o pregătire a terenului pentru după 2024, anul în care se termina al patrulea şi ultimul său mandat prezidenţial.

Mai multe amendamente constituţionale au fost adoptate în unanimitate de deputaţi în prima lectură, dar Vladimir Putin a înaintat alte 24 de pagini de amendamente înainte de a două lectură, cea mai importantă, prevăzută la 10 martie, a anunţat luni preşedintele Dumei, Viaceslav Volodin.

„Amendamentele preşedintelui sunt rezultatul dialogului său cu reprezentanţi ai tuturor facţiunilor şi ai societăţii civile”, a precizat el într-un comunicat publicat de Duma, camera inferioară a Parlamentului rus, potrivit Agerpres.

Amendamentele prevăd ca menţiunea la ”credinţa în Dumnezeu” a ruşilor să fie introdusă în Constituţie şi stipulează că o căsătorie este uniunea dintre un bărbat şi o femeie, a precizat pentru AFP un vicepreşedinte al Parlamentului, Piotr Tolstoi.
„Sunt bucuros că acest amendament a fost iniţiat de şeful statului”, a mai spus el, potrivit agenţiei oficiale de presă TASS.
Promovarea publică a homosexualităţii este interzisă în Rusia, printr-o lege promulgată de Putin în 2013.

Noile amendamente interzic de asemenea ca porţiuni ale teritoriului rus să fie date altor state şi declară ilegală orice solicitare sau acţiune în acest sens.

Vladimir Putin a evocat ideea de a introduce principiul interzicerii căsătoriei între persoane de acelaşi sex la mijlocul lunii februarie, în cadrul unei întâlniri cu un grup de lucru format de Kremlin pentru a pregăti reforma.
„Cât sunt eu preşedinte, nu se va întâmpla”, a spus el atunci.

Citeste si… Apa din marea Caspică a devenit roşie ca sîngele.

Sursa: www.evz.rop