Ninsorile vor lovi România în câteva ore! ANUNȚUL făcut de meteorologi

ANM a emis în urmă cu puțin timp prima informare meteo de vreme rea. Aceasta a intrat  în vigoare de ieri (12 ianuarie) la ora 22:00 și este valabilă până în 14 ianuarie la ora 16:00.

VREMEA. Gradele înregistrate de termometre în cursul dimineții au confirmat avertismentele transmise de ANM.
VREMEA. Temperaturile scad cu repeziciune pe tot parcursul țării. La primele ore ale dimineții, se înregistrau minus 13 grade la Întorsura Buzăului și minus 14 grade în Ceahlău, iar temperatura resimțită a coborât până la minus 36 de grade.

Sâmbătă la ora 7 dimineața, se înregistrau minus 14 grade în nordul țării la Toacă, Ceahlău, și 13 grade la Întorsura Buzăului.
Temeperatura resimțită, din cauza gerului atinge minus 31 de grade la Călimani și minus 28 de grade la Bâlea Lac, informează evz.ro

Potrivit meteorologilor, vor fi intensificări ale vântului, precipitații predominant sub formă de ninsoare, răcire.

Duminică (14 ianuarie), intensificări temporare ale vântului vor mai fi în Dobrogea, mai ales în zona litoralului, sudul Banatului și local în Muntenia”.

Starea vremii: Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă dimineaţa atenţionări nowcasting Cod galben de vânt puternic pentru municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu, valabile până la ora 16:00.

Potrivit meteorologilor, în Capitală se vor semnala intensificări locale ale vântului ce vor atinge la rafală viteze de 55-65 km/h.

Fenomene similare se vor semnala şi în judeţul Ilfov, în judeţul Călăraşi, în Budeşti, Fundulea, Lehliu Gara, Olteniţa, Belciugatele, Căscioarele, Chirnogi, Crivăţ, Curcani, Dor Mărunt, Frăsinet, Frumuşani, Gălbinaşi, Gurbăneşti, Lehliu, Luica, Lupşanu, Mânăstirea, Mitreni, Nana, Nicolae Bălcescu, Plătăreşti, Radovanu, Săruleşti, Sohatu, Şoldanu, Spanţov, Tămădău Mare, Ulmeni, Valea Argovei, Vasilaţi, precum şi în judeţul Giurgiu.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Te poate interesa și: Ninsorile vor lovi România în câteva ore! ANUNȚUL făcut de meteorologi

Cum va fi vremea în zilele următoare. Romica Jurca, meteorolog ANM, a vorbit despre primele ninsori din România și răcirea semnificativă a vremii.

Când vor veni primele ninsori în România

„La sfârșitul acestei săptămâni și începutul săptămânii viitoare, vremea se va răci accentuat vor fi precipitații slabe în toate regiunile predominant sub formă de ninsoare, dar nu vor fi condiții de depunere a unui strat consistent de zăpadă.

Vor fi intensificări ale vântului în special pe parcursul zilei de sâmbătă, în regiunile sudice, de sud-est, la munte, pe arii restrânse în nord vest și centrul țării. Cu viteze mai mari în sud Banatului și pe litoral, rafale de peste 60-70 km/oră.

În nordul, centrul și nord estul țării, dar și în dealurile sudice, în special luni și marți, va fi ger. Temperaturi în acele zone în general mai mici de 12-14 grade.

De miercuri mai vin și alte precipitații, mai ales ninsori în vest, nord și centru, iar în restul teritoriului vor predomina ploile și se va forma polei.

De atunci, de marți, temperatura va fi în creștere și până în 20 ianuarie temperatura va fi în creștere și va avea valori în general peste cele ce ar fi normal să se înregistreze n acea perioadă.

Vine iarna mai mult cu temperaturi foarte scăzute, nu neapărat cu ninsori care să depună strat de zăpadă în acest sfârșit de săpt și în primele două zile ale săptămâna viitoare.

Iarnă autentică din punct de vedere termic, mai puțin în ceea ce privesc ninsorile cu depunere de strat de zăpadă.”, a spus Romica Jurca pentru Revista Teo.

Informare meteorologică – Cum va fi vremea în zilele următoare

De asemenea și Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică.

Interval de valabilitate al informării este de 12 ianuarie, ora 22 – 14 ianuarie, ora 16.
Fenomenele vizate sunt: intensificări ale vântului, precipitații predominant sub formă de ninsoare, răcire.

Începând din cursul nopții de vineri spre sâmbătă (12/13 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile sudice și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (13 ianuarie) local și în centrul și nord-vestul țării. Se vor înregistra viteze la rafală de 45…55 km/h, mai mari pe litoral și în sudul Banatului, de până la 60…70 km/h.

Duminică (14 ianuarie), intensificări temporare ale vântului vor mai fi în Dobrogea, mai ales în zona litoralului, sudul Banatului și local în Muntenia.

Din cursul nopții de vineri (12 ianuarie) și până în dimineața zilei de duminică (14 ianuarie), temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ în majoritatea regiunilor.

Acestea vor fi predominat sub formă de ninsoare în Oltenia, Transilvania și pe arii restrânse în Muntenia, mai ales lapoviță și ninsoare în Dobrogea, Banat și Crișana, iar local la munte și în Moldova va ninge. Se va forma polei sau ghețuș.

Ninsori slabe cantitativ vor mai fi pe parcursul zilei de duminică (14 ianuarie) pe litoral, sud-vestul Olteniei și sudul Banatului.

În intervalul menționat, vremea se va răci, astfel că duminică temperaturile maxime vor fi preponderent negative, iar nopțile de la începutul săptămânii viitoare vor fi geroase îndeosebi în nordul, nord-estul și centrul țării.

Citește și Nisori abundente si ger anuntate in cateva zile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...