Mii de crestini se închina Lui Dumnezeu intr-o pestera (Video) Despre ce tară credeți că este vorba?

Aproximativ 70 de mii de crestini se aduna in fiecare saptamana intr-o pestera, pentru a participa la inchinare si pentru a-L slavi pe Isus Hristos.

Este vorba de asa numita „biserica pestera”, care a devenit una dintre cele mai mari biserici din Egipt si chiar din lume. „Biserica pestera” este situata in muntele Mokattam, la sud-est de Cairo, intr-o zona cunoscuta sub numele de „orasul gunoierilor”, datorita numarului mare de oameni care au ca principala activitate reciclarea deseurilor.

Peste 90 la suta din membrii acestei comunitati sunt crestini copti, restul fiind crestini arabi. Traind intr-o tara avand cu o populatie predominant islamica si inconjurati de tari musulmane cu majoritati ale populatiilor dominate de Islam, situatia crestinilor din Egipt nu este deloc una usoara.

Cu toate acestea, credinta puternica a crestinilor le da putere sa se intalneasca in pofida tuturor greutatilor pentru a lauda numele Celui care este mai presus de orice – Iisus Hristos, relateaza Acontecer Cristiano.

Biserica pestera este cea mai mare din Orientul Mijlociu și are capacitatea de a gazdui cel putin 20.000 de oameni asezati confortabil pentru inchinare. In pesterile din apropiere au fost construite alte locuri pentru a fi utilizate pentru biserica. Pe masura ce au fost amenajate aceste locuri, s-a format un imens complex subteran.

Astfel, in aceasta „biserica pestera” se intalnesc in fiecare saptamana circa 70.000 de crestini care se inchina si lauda numele Lui Iisus.

Liderul crestin local, Markos Ayoub, rezuma situatia: „Nu este deloc usor sa fii crestin in Orientul Mijlociu astazi. Din cauza instabilitatii politice si a problemelor economice cu care se confrunta Egiptul in ultimii ani, multi crestini se tem pentru viitorul crestinismului”.

Multi tineri au parasit tara pentru a incepe o noua viata in afara Orientului Mijlociu. In ciuda dificultatilor, cei care au ramas continua sa dea marturie despre credinta si speranta.Vezi video

Anunt important: Pentru că facebook ne-a cenzurat ca postarile care se fac sunt aproape oprite pentru ca dvs sa nu le mai vedeti, sa le cititi sau le dati mai departe, va asteptam in grupul creat pentru dvs unde e alta situatie! Va asteptam in grupul acesta: Stiri și Incurajari crestine

Citește și Dupa 534 de zile In spatiu, Astronautul Jeff Williams Revine cu o mai mare credinta: „Am vazut lucrarea unui Dumnezeu Infinit”

Sursa: Cristiano Acountecer via Afirmativ.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...