Mayasi au decis sa devina crestini dupa ce au vizionat filmul Iisus

Potrivit relatarilor Global Christian Post, peste 400 de mayasi au decis sa devina crestini dupa ce au vizionat filmul “Iisus”. Proiectia filmului a avut loc in Peninsula Yucatan din Mexic, timp de trei seri in trei sate alaturate.

Erick Schenkel, directorul executiv The JESUS Film Project a postat recent pe un blog ca spectacolele, prezentate in limba Maya, au atras intre 250 si 500 de locuitori in fiecare noapte.

„Am fost impresionat in mod special de doua doamne in varsta care au venit la proiectia filmului in ultima seara.

Ele au stat pe randul din fata unde de obicei stau copiii.

Amandoua s-au aratat captivate din primul moment de acest film, prezentat pe marele ecran si tradus in limba lor proprie.Cand Iisus a fost prins, cele doua doamne s-au aplecat in fata, cu ochii inlacrimati si cu mainile acoperindu-si gura de emotie”, a scris Schenkel.

“Chiar si cei mici priveau in tacere cu ochi umezi si fete emotionate …la spectacolul care se derula in fata lor. Cand Isus a fost rastignit pe cruce, intreaga comunitate a inceput sa vocifereze revoltata. Cele doua doamne s-au ridicat de pe locurile lor, au facut un pas inainte, s-au rugat si au spus ca vor sa-L primeasca pe Isus ca domn si Mantuitor. Li s-au alaturat cam jumatate dintre cei veniti sa vizioneze filmul.”

Filmul, care dureaza doua ore, este centrat pe viata lui Isus, ecranizarea fiind bazata pe Evanghelia lui Luca. Proiectul a debutat in 1979, a fost difuzat pe fiecare continent si a fost tradus in sute de limbi.

“Scopul nostru este ca filmul despre viata lui Isus sa ajunga la fiecare natiune, trib, popor, ajutandu-i pe oameni sa vada si sa auda povestea lui Isus in limba pe care o inteleg”, se arata pe site-ul oficial.

Proiectul estimeaza ca peste 200 de milioane de barbati, femei si copii au decis sa se converteasca la crestinism, dupa vizionarea filmului si afirma ca in intreaga lume multe persoane iau aceeasi decizie dupa ce vizioneaza “Isus”.

Berry Fiess, directorul serviciului de informare pe teren al Proiectului de Film “Isus”, a declarat pentru Christian Post intr-un interviu ca motivul din spatele succesului international al filmului este faptul ca acesta este prezentat oamenilor in limbile proprii.

“Unul dintre lucrurile cele mai importante pe care le-am descoperit este ca filmul are o valoare deosebita pentru oameni…atunci cand se vorbeste in limba lor materna.

Acesta este unul dintre motivele pentru care a avut un succes urias in intreaga lume”, a spus Fiess. Gloria e a lui Dumnezeu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...