MĂRTURIE: Un fost lider de bandă se întoarce la Hristos și acum predică celor mai răi infractori

SUA- fostul lider al uneia dintre cele mai periculoase bande din Florida, a dat viața lui Hristos și acum este axat pe aducerea mesajul mântuirii infractorilor care operează pe străzile din Miami.

Rene Level Martinez , a fost unul dintre oamenii temut Florida de Sud și unul dintre fondatorii unui grup criminal care acționează în Miami, storming case și arme de trafic.

„A fost o viata cu adevarat gresita”, a spus Mrtínes intr-un interviu. „Am văzut moartea mulți dintre prietenii mei și aproximativ 50 dintre ei sunt morți , iar restul sunt într – o închisoare. Vreau să spun, căAm fost implicat în bande de când eram un copil mic și a început în benzile de 1989 până în 2011 , „a declarat el CBN News.

Marinez a venit să ia în considerare stilul de viață său penal ca normale și a spus că a scăpat de la moarte în mai multe rânduri „Am fost în comă când aveam 14 ani. Întreaga mea viață a fost petrecut în și din închisoare și a avut mai multe întâlniri strânse cu moartea și n – am dat seama că a fost Dumnezeu care a fost protejarea mine tot timpul . ” A

deveni un tată făcut să creadă că are nevoie de o viață mai bună pentru el și familia ei.

„Când sa născut fiica mea am vrut meu de familie să fie unită , dar tot ce a făcut a fost rob și să se ocupe de droguri , care a fost ceea ce a făcut în viață , “ a spus el. „am fost acel om. Ce aș putea face pentru fiica mea? Cum voi avea grijă de ea și o voi ridica?

Apoi, el a decis să se îndepărteze de bande și a început să participe la MMA (Arte Marțiale Mixte), ca o modalitate de a-și susține familia . „Întotdeauna am fost bun la luptă. Este E ca un cadou pe care am avut întotdeauna , « a spus el.

Martinez a devenit un wrestler profesionist și a mers pe pentru a concura în diferite părți ale lumii. Dar asta nu satisface golul am simțit în interior .

Martines că o noapte a visat lui Isus Hristos.» el mi -a spus că iertat și mi -a cerut să vină la el sau ia lui protecția mea , „a spus el.

Din acel moment, el a înțeles că el avea nevoie să cunoască pe Isus și -a dat viața. Astăzi împărtășesc mesajul Evangheliei .A oameni trăiesc cufundat în crimă, predicând pocăința și iertarea păcatelor prin Hristos.

Citește și MARTURIE: Chuck Norris – Citirea Bibliei m-a adus din nou la Hristos

Întrebare: Cum pot să devin un copil al lui Dumnezeu?

Răspuns: “Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu” (Ioan 1:12).

“Trebuie să te naşti din nou”

Când a fost vizitat de Nicodim, un lider religios evreu, Domnul Isus nu l-a asigurat imediat că va merge în Cer. În schimb, Hristos a spus, “Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu” (Ioan 3:3).

Atunci când o persoană se naşte, ea moşteneşte natura păcătoasă care provine de la neascultarea lui Adam faţă de Dumnezeu în grădina Eden. Nu este nevoie ca cineva să-şi înveţe copilul să păcătuiască.

În mod natural el urmăreşte împlinirea propriilor dorinţe greşite, ducând la minciună, furt şi ură. El este mai degrabă un copil al neascultării şi mâniei decât un copil al lui Dumnezeu.

“Voi eraţi morţi în greşelile şi în păcatele voastre, în cari trăiaţi odinioară, după mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului [Satan], a duhului care lucrează acum în fiii neascultării.

Între ei eram şi noi toţi odinioară, când trăiam în poftele firii noastre pământeşti, când făceam voile firii pământeşti şi ale gândurilor noastre, şi eram din fire copii ai mâniei, ca şi ceilalţi.” (Efeseni 2:1-3).

Ca şi copii ai mâniei noi merităm să fim despărţiţi de Dumnezeu, în iad. Din fericire, pasajul continuă spunând “Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos (prin har sunteţi mântuiţi)” (Efeseni 2:4-5).

Cum putem trăi cu Hristos? Cum putem fi născuţi din nou? Cum putem deveni copii ai lui Dumnezeu? Trebuie să-L primim pe Domnul Iisus în inimile noastre!

Primeşte-L pe Isus

“Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu” (Ioan 1:12).

Acest pasaj explică foarte clar cum poţi deveni un copil al lui Dumnezeu. Trebuie să-L primim pe Domnul Isus prin credinţă. Ce trebuie să credem despre Domnul Iisus?

În primul rând, trebuie să recunoaştem că Domnul Iisus este Fiul lui Dumnezeu care a devenit om. Născut prin puterea Duhului Sfânt din fecioara Maria, Isus nu a moştenit natura păcătoasă a lui Adam. De aceea, El este numit cel de-al doilea Adam (1 Corinteni 15:22).

Cum o singură neascultare a lui Adam a adus blestemul păcatului în lume, tot aşa viaţa perfectă a lui Iisus poate acoperi păcatele noastre. Răspunsul nostru trebuie să fie pocăinţa (îndepărtarea faţă de păcat) şi credinţa că viaţa Lui perfectă o poate purifica pe a noastră.

În al doilea rând, trebuie să avem încredere în Domnul Iisus ca şi Mântuitor. Planul lui Dumnezeu a fost de a-L sacrifica pe Fiul Său, care este perfect, pe cruce pentru a plăti pedeapsa pe care noi am fi meritat-o pentru păcatele noastre: moartea.

Hristos are puterea de a-i elibera de vinovăţie şi de sub puterea păcatului pe cei care-L primesc în inima lor.

În cel de-al treilea rând, noi trebuie să-L urmăm pe Domnul Iisus. Dumnezeu I-a dat toată autoritatea Fiului Său după ce L-a înviat din morţi, biruind păcatul şi moartea, (Efeseni 1:20-23). Domnul Iisus îi conduce pe toţi cei care Îl primesc şi îi va judeca pe toţi cei care Îl resping (Faptele Apostolilor 10:42).

Prin harul lui Dumnezeu, care ne-a dat pocăinţă şi credinţă în Mântuitorul şi Domnul Iisus, ne-am născut din nou la o nouă viaţă fiind copii ai lui Dumnezeu.

Numai cei care-L primesc pe Isus – nu este de ajuns numai să cunoşti câte ceva despre El, ci trebuie să te încrezi în El pentru mântuire, să te supui Lui ca Domn şi să-L iubeşti mai mult decât orice – devin copii ai lui Dumnezeu.

Devenind copil al lui Dumnezeu

“Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu” (Ioan 1:12-13).

La fel cum nu am avut nici o contribuţie la naşterea noastră biologică, în acelaşi mod noi nu putem face nici un fel de fapte sau nu ne putem construi o credinţă pentru a ne naşte în familia lui Dumnezeu.

După cum spune versetul de mai sus, Dumnezeu este cel care “ne-a dat dreptul” potrivit voii Sale. “Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu?” (1Ioan 3:1). De aceea, copilul lui Dumnezeu nu are de ce să fie mândru, ci doar să se laude în Domnul (Efeseni 2:8-9).

Pe măsură ce creşte, un copil seamănă cu părinţii săi. În acelaşi fel, Dumnezeu vrea ca ai Săi copii să semene din ce în ce mai mult cu Iisus Hristos. Deşi doar în Cer vom fi perfecţi, un copil al lui Dumnezeu nu mai trăieşte în păcate ca o regulă de viaţă, păcatele accidentale fiind mărturisite şi abandonate. “Copilaşilor, nimeni să nu vă înşele!

Cine trăieşte în neprihănire, este neprihănit, cum El însuşi este neprihănit. Cine păcătuieşte, este de la diavolul, căci diavolul păcătuieşte de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului.

Oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuieşte, pentru că sămânţa Lui rămâne în el; şi nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu. Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu şi copiii diavolului. Oricine nu trăieşte în neprihănire, nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubeşte pe fratele său” (1Ioan 3:7-10).

Să nu înţelegi greşit; un copil al lui Dumnezeu nu poate fi “renegat” pentru că a păcătuit. Dar cineva care “practică” păcatul (îi place să păcătuiască fară nici o dorinţă de a-L urma pe Hristos şi Cuvântul Său) arată că de fapt nu a fost niciodată născut din nou.

Domnul Iisus le-a spus acestor oameni “Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru” (Ioan 8:44). Copiii lui Dumnezeu, pe de altă parte, nu mai râvnesc după plăcerea păcatului, ci doresc să cunoască, să iubească şi să slăvească pe Tatăl lor.

Răsplata pentru a fi copilul lui Dumnezeu este inimaginabilă. Fiind copii ai lui Dumnezeu, facem parte din familia Lui (Biserica), ni s-a promis o casă în Cer şi ni s-a dat dreptul de a ne apropia de Dumnezeu ca de un Tată, în rugăciune (Efeseni 2:19; 1Petru 1:3-6; Romani 8:15).

Răspunde acum la chemarea pe care ţi-o face Dumnezeu la pocăinţă şi crede în Hristos. Fii chiar astăzi copil al lui Dumnezeu asa cum a ales acest fost lider de bandă!

Sursa: Tradus prelucrat de logosul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Denzel Washington spune că citește Biblia în fiecare zi și are o experiență spirituală

Denzel Washington, a vorbit despre valorile sale creștine a asigurat că citește Biblia în fiecare ...