MĂRTURIE: Dumnezeu sa fie cu tine’. Daca nu erai tu atunci, eu azi nu eram aici

Povestea, intamplarea de fata o stiu de mai bine de 10 ani. Am auzit-o de la cineva, care la randul lui o stia de la bunicul sau.

Intr-o localitate statea un evreu pe nume Rudi, care il iubea pe Dumnezeu si le slujea mereu oamenilor. De fiecare data cand stia sau vedea un om mai prost inmbracat, peregrin sau daca trecea cineva prin satul acela, Rudi il lua la el, ii spala picioarele, ii dadea sa manace, il imbraca, ii dadea niste bani de buzunar si ii spunea:

„Dumnezeu sa fie cu tine.” Sotia lui Rudi se enerva pe acest obicei a lui si ii spunea mai mereu.

Dar numai tu, numai tu esti in satul acesta?
Lasa femeie ca faptele acestea vor vorbi intr-o zi, ii raspundea barbatul.

S-a intamplat ca intr-o zi sa treaca pe acolo un copil, cu parul murdar, haine murdare, ca din gunoaie era acest copil… Rudi, cand l-a vazut, s-a oprit asupra lui, l-a luat in casa, i-a spalat picioarele, l-a pus la masa, i-a dat de imbracat, ceva de drum, dupa care i-a spus: „Dumnezeu sa fie cu tine.”

Dupa cativa ani, a inceput ceea ce noi numim astazi Holocaust. Cand toti evreii erau expulzati. Cele mai groaznice masacre, cred ca nu au fost pe timpul lui Nero, Vespasian, Diocletian, Dominitian ( cele zece valuri de prigoana ale bisericii din primele ere crestine) sau alti imparati care traiesc in istorie datorita rautatii lor, ci a fost a lui Hitler.

Cel mai mare genocid din istorie, aproximativ 6 mil. de evrei au fost exterminati atunci. Evreii erau mintiti ca vor fi dusi ca sa munceasca, dar de fapt erau sortiti mortii.

Cand coborau din tren si cereau apa, nu li se dadea, ba mai mult li se spunea sa se grabeasca, caci se raceste cafeaua. Cand ii puneau sa intre in aceste lagare, unde erau gazati li se spunea, ca trebuie sa mearga sa faca dus si sa aiba grija unde isi lasa haine, ca nu cumva sa nu le mai gaseasca dupa aceea…

Dar de fapt erau mintiti, gazati, iar moartea era lenta, in aproximativ 20 de minute, viata se scurgea din om.( Sunt lucruri pe care le-am citit mai de mult despre aceasta…)

In aceast decor malitios, ostil, oribil si infernal in gloata aceia de oameni care trebuia sa mearga la „dus”, a fost prins si Rudi, sotia si copiii lui. S-a intamplat sa vina un om responsabil cu cei expulzati care se plimba prin fata lor si l-a intrebat.

Tu esti Rudi? Da, eu sunt… a raspuns acesta cu o voce tremurand. Dar, de ce, ma intrebati? A zis Rudi nedumerit. Tu esti Rudi? A mai intrbat odata acel om.
Da, da eu sunt Rudi!

Stii eu sunt acel copil pe care l-ai primit in ziua aceea in casa ta, mi-ai dat sa manac, de imbracat si mi-ai zis: ” Dumnezeu sa fie cu tine’. Daca nu erai tu atunci, eu azi nu eram aici…

Au stat au depanat amintiri, lacrimi, emotie, tensiune toate se petreceau acolo.
La un moment dat omul acesta i-a zis.

De aceea si eu iti spun, i-ati familia si du-te acasa…! Eliberati de acest clipe, barbatul s-a intors spre femeie si i-a zis:
Ti-am zis eu, ca faptele acestea vor vorbi intr-o zi.

PS. Indiferent de religie, crez, filozofie „faptele noastre vor vorbi intr-o zi” Biblia spune: „Caci Dumnezeu va aduce orice fapta la judecata, si judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rau.” Eclesiastul 12:14.

De aceea trebuie sa traim frumos, caci in functie de tot ce facem aici, se decide eternitatea noastra. Iar acolo nu exista recurs.

Auror: Anonim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Denzel Washington spune că citește Biblia în fiecare zi și are o experiență spirituală

Denzel Washington, a vorbit despre valorile sale creștine a asigurat că citește Biblia în fiecare ...