Mărturie 🇮🇱,,Iisus este Mesia, Mântuitorul meu”: femeia evreică care a stat față în față cu un înger, ea și predă viață lui Hristos

Alyse Merritt a crescut ca o fată evreică devotată și care a iubit mult Tora dar a vrut să cunoască și puțin din credința creștină. „Tot ce știam era că Iisus era un Dumnezeu fals al Neamurilor, pentru că așa ne-a fost implementat în cap de când eram foarte mici”, a declarat Merritt pentru CBN News.

„M-am gândit, de fapt, că Iisus era catolic sau italian, din cauza a tot ceea ce mi s-a spus și a am văzut pe la televizor.” După ce a absolvit liceul, Merritt a mers la facultate și a început să lucreze la un magazin de iaurt. Atunci a întâlnit un client mai neobișnuit care i-a schimbat viața pentru totdeauna.

„Un om înalt a intrat în magazin, cred că avea peste doi metri înălțime, cu ochi frumoși și albaștri. Avea în mână o Biblie albă, care era imensă, spunea că Iisus era de fapt evreu „, a spus Merritt. „Pentru prima dată în viața mea mi s-a spus că Iisus era un salvator evreu și că el era Mantuitorul lumii, era Mesia”.

Omul acesta, pe nume Alan, el era acolo unde lucra Merritt. „Oriunde aș merge sau în zilele când lucram sau eram liberă, el apărea la întâmplare, dacă mă ducem în mall, el era acolo, ca și când mă aștepta să ajung. El mă chema și începea să-mi spună Evanghelia, să-mi vestească mântuirea”, a spus ea.

Alan a continuat să-i vesteasca timp de șapte luni. „El spunea că Iisus este mielul care a fost înjunghiat pentru pacatele mele și că Iisus există mai înainte de întemeierea lumii, iar în Exod scrie că fără vărsarea sângelui nu există nici o iertare a păcatului. Deci într-o zi m-am gândit:” Știi, în iudaism, în fiecare an de Yom Kippur, Ziua Ispășirii, jertfa unui animal a fost simbolică pentru ispășirea păcatelor noastre, dar noi nu mai aveam un templu. Așa că m-am gândit: „Cum ne-am curățit, sfințit?” Povestește Merritt.

„Într-o zi m-am hotărât și am căzut în genunchi, asta după un timp de șapte luni de când mi-a spus evanghelia Alan și în final l-am acceptat pe Iisus, pe Yeshua, care a fost mielul de ispășire pentru păcatele mele”.

Ceva șocant s-a întâmplat după ce Merritt l-a acceptat pe Iisus ca Mântuitorul al ei.

„După acea experiență, Alan a dispărut complet”, povestește ea. „L-am sunat, dar linia telefonică pe care am vorbit timp de șapte luni era complet deconectată … M-am întors la magazinul meu de iaurt, apoi la mall-ul și magazinele unde îl vedea adesea și nu era. Mă gândeam în sinea mea, unde a dispărut complet?. ”

După un an de căutări, Merritt a avut ultima întâlnire cu Alan.

„Intr-o zi am fost invitata în casa unei prietene de la biserica unde mergeam. Am intram în camera de zi si pe perete era un tablou imens. Era chipul si înfățsarea lui Alan, ochii lui albastrii, erau inconfundabili, cu obrajii lui, exact cum îl știam, am fugit repede să o întreb pe prietena mea.

“Unde ai făcut tabloul acesta? Cine a pictat acest tablou?” Prietena ei a răspuns: ,A fost un înger pe care eu l-a vazut lângă patul soțul meu, era bolnav grav si la un pas de moarte. Era un înger înalt, de peste doi metri înălțime, mi s-a arătat și mi-a spus să nu mă tem că Iisus o să-l vindece … avea o statură înaltă de peste doi metri, avea ochii albaștrii”, a explicat ea.

Până în prezent, Merritt nu l-a mai văzut niciodată pe Alan și crede că puterea supranaturală a lui Dumnezeu a avut un rol important în mântuirea ei. Ea își spune povestea completă în cartea Autumn Whisper și încurajează credincioșii de pretutindeni să-i spună altora despre Hristos.

„Indiferent ce faceți, în fiecare zi să ne purtăm lumina pentru Iisus”, a spus Merritt. „Viața pe care a trăit-o Mesia a fost una de sacrificiu. Lucrul pe care îi învăț și pe copiii mei…În fiecare zi să ne luăm crucea și îl urmăm”.

Merritt a spus că sărbătorile sunt momentul perfect pentru a împărtăși Evanghelia la alții, adăugând că si ea l-a acceptat pe Iisus în timpul Crăciunului.
„Acum, în acest sezon de Crăciun oamenii sunt mai deschiși să-L audă pe Iisus și povestirile și să citească cărți pe care nu le-ar citi în mod normal.

Ea are, de asemenea, un mesaj pentru evreii ca ea, care caută o relație mai profundă cu Dumnezeu. „Rugați-vă, puterea rugăciunii este mare și nu este nimic în comparație cu ea. Rugăciunea frecventă a celui neprihănit folosește mult și tot așa mă rugam și eu timp de șapte luni după care am aflat adevărul și am mărturisit și noul legământ nou.”

Citeste și 02 03 2018 Femeia susține că a supraviețuit unui accident datorită puterii de rugăciune

Citeste și Omul se prăbușește la pământ atunci când încearcă să omoare pe pastor în timpul slujbei (Video)

Citeste și Această tânără a fost în Iad în timp ce era în moarte clinică. Mărturii cutremurătoare: cum arată lumea de dincolo

Sursa: CBN tradus si adaptat de Logosul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...