„Mâna lui Dumnezeu”-surprinsă într-o fotografie astronomică de excepţie

Oamenii de stiinta de la NASA au descoperit o masa imensa de stele, care s-a format ca o mana care atinge un nor roscat, asa ca l-au numit „mana lui Dumnezeu”

Norul de materie cosmică a fost fotografiat cu ajutorul a doua observatoare astronomice ale NASA: Nuclear Spectroscopic Telescope Array (NuSTAR), care a captat imaginea în raze X cu energie înaltă (porţiunile albastre ale imaginii), şi Chandra X-ray Observatory, care, folosind radiaţia X cu energie joasă, a captat porţiunile de imagine reprezentate în roşu şi verde, relateaza space.com

In cazul de faţă, explozia a lăsat în urmă pulsarul numit PSR B1509-58, care se roteşte cu viteza de 7 rotaţii pe secundă, emiţând un flux de particule (vântul stelar) prin norul de materie format de explozie.

Când aceste particule interacţionează cu câmpurile magnetice din vecinătate, este emisă radiaţie X care a luat forma unei mâini. (Pulsarul este localizat în apropierea punctului alb luminos din imagine, dar nu poate fi văzut în fotografie).

Telescopul NuSTAR a fost lansat de NASA in 2012 in spatiu. Acesta are un dispozitiv cu raze X ce beneficiaza de o rezolutie fara precedent, capabil sa cerceteze Universul si mai ales gaurile negre si sa ii ajute astfel pe oamenii de stiinta sa inteleaga mai bine evolutia cosmosului.

NuSTAR e primul telescop spatial capabil sa creeze imagini cosmice cu ajutorul razelor X de inalta energie, aceleasi raze folosite in medicina pentru a vizualiza scheletul sau pentru scanarea bagajelor pe aeroporturi.

Telescopul produce imagini cu o rezolutie de 10 ori mai mare decat rezolutia imaginilor obtinute cu telescoapele actuale si va fi de 100 de ori mai sensibil ca predecesorii sai care functioneaza in aceeasi zona a spectrului electromagnetic.

NuSTAR poate sa capteze energia inalta a razelor X chiar si dincolo de praful si gazele care obstructioneaza observarea galaxiilor, a gaurilor negre si a stelelor neutronice aflate in centrul Caii Lactee, galaxia din care facem parte.

In realitate este o nebuloasa originara din materialul expulzat dintr-o stea care a explodat si a devenit o supernova . Obiectul, situat la aproximativ 17.000 de ani-lumină de Pământ , a fost descoperit în anii 1980 și are numele B1509. Este un pulsar care se rotește rapid în jur de șapte ori pe secundă, declanșând un vânt de particule spre materialul care îl înconjoară.

Cu toată înfăţişarea ei supranaturală, „mâna lui Dumnezeu” fotografiată de cercetătorii de la NASA este rezultatul unor fenomene uimitoare. Norul roşu care formează „degetele” este o structură separată numită de oamenii de stiinta RCW 89.

Citeste și PREMIERA! Un savant rus a fotografiat MOMENTUL în care sufletul părăseşte trupul omului.

Citeste și când încearcă să omoare pe pastor în timpul slujbei (Video)

Citeste și Dupa 534 de zile In spatiu, Astronautul Jeff Williams Revine cu o mai mare credinta: „Am vazut lucrarea unui Dumnezeu Infinit”

„În ziua aceea vei zice: „Te laud, Doamne, căci ai fost supărat pe mine, dar mânia Ta s-a potolit și m-ai mângâiat! Iată, Dumnezeu este izbăvirea mea, voi fi plin de încredere și nu mă voi teme de nimic, căci Domnul Dumnezeu este tăria mea și pricina laudelor mele și El m-a mântuit.”

Veţi scoate apă cu bucurie din izvoarele mântuirii și veţi zice în ziua aceea: „Lăudaţi pe Domnul, chemaţi Numele Lui, vestiţi lucrările Lui printre popoare, pomeniţi mărimea Numelui Lui!

Cântaţi Domnului, căci a făcut lucruri strălucite: să fie cunoscute în tot pământul!” Strigă de bucurie și veselie, locuitoare a Sionului, căci mare este în mijlocul tău Sfântul lui Israel!” Isaia‬ ‭12:1-6‬ ‭VDC‬‬

Anunt important: Pentru că facebook ne-a cenzurat ca postarile care se fac sunt aproape oprite pentru ca dvs sa nu le mai vedeti, sa le cititi sau le dati mai departe, va asteptam in grupul creat pentru dvs unde e alta situatie! Va asteptam in grupul acesta: Stiri și Incurajari crestine.

Tradus si prelucrat de logosul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...