Japonia: Cartea Cărților „a reÎnviat” – creștinii de aici se bucură că a revenit

Copiii din Japonia au fost primii care au văzut Cartea Cărtilor atunci când au fost create aceste desene, inițial prin anul 1981. În cele din urmă, peste 8 milioane de persoane au vizionat Cartea Cărtilor la televiziunea japoneză, iar Biblia a devenit cea mai bine populară și răspândită carte a națiunii japoneză

Cu toate acestea, japonezii au oprit emisiunile la începutul anilor 1980. Dar, după mai bine de două decenii, noua serie a Cartea Cărtilor, a fost difuzată la televiziunea națională japoneză în ajunul Crăciunului trecut.

Participarea la serviciul de Crăciun este o tradiție pentru creștinii din Japonia și după aceea, în majoritatea bisericilor japoneze, toată lumea rămâne și se bucură de o masă împreună – o perioadă foarte importantă de părtășie la care nu lipsesc, mai ales că mulți membri ai bisericii sunt singurii creștini în familia lor.

Pentru familia Tamai, această surpriză de Crăciun a fost superbă. Charlie Tamai a împărtășit cât de entuziasmat a fost pentru că, după mai bine de două decenii, putea să vadă din nou Cartea Cărtilor, dar de data aceasta cu soția și copiii săi.

CBN’s Cartea Cărtilor, cunoscut ca Teatrul Animat de Părinți și Copii din Japonia, a difuzat pentru prima oară pe postul de televiziune pe prim-plan, ca parte a unei campanii de informare.
Charlie Tamai povestea cum copiii la începutul anilor ’80, iubeau și așteptau să vizioneze Cartea Cărtilor la TV.

„Vorbeam despre asta la școală a doua zi. A fost chiar uimitor în acel moment. Toți copiii știau despre Biblie din cauza emisiunii respective. Deci, cred că este foarte grozav că este din nou la televizor.”

Familia Tamai a invitat 3 copii în casa lor, care împreună cu copiii lor au urmărit primul episod din Cartea Cărtilor care a fost tradus în limba japoneză.

Toată atenția lor s-a concentrat pe povestea primului Crăciun. Copiii Tamai, Yurie și Kou, sunt fericiți că prietenii lor vor să urmărească Cartea Cărtilor. A fost prima dată când au învățat povestea de Crăciun. Și prima dată când prietenii lor au auzit numele lui Iisus.

Tamai a spus că el și soția lui sunt fericiți că Cartea Cărtilor îi ajută să-i învețe pe copiii lor despre adevărurile biblice. Tamai a spus ceea ce învață Biblia este diferit de ceea ce se învață în școală.  „Copiii noștri sunt obligați să se alăture festivalurilor în care sunt predate dansuri care să primească spiritele și tot felul de lucruri rele.

Mă bucur că, prin Cartea Cărtilor , copiii noștri și prietenii lor pot învăța despre povestiri din Biblie și valorile creștine „.
După ce au urmărit episodul, copiii au răspuns cu nerăbdare la un test despre povestea Cartea Cărtilor.

Și când au fost întrebați dacă le-a plăcut, ei au spus că într-adevăr le-a plăcut și vor invita și prietenii să se alăture la următoarea dată când vor viziona Cartea Cărtilor.

Citește și Meditaţii 10 versete biblice care vă vor încuraja în momentele mai puțin fericite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...