Israelul a adoptat o lege ce vizează să complice împărţirea Ierusalimului – Trump ameninţă că ar putea întrerupe ajutorul financiar acordat Autorităţii Palestiniene

Israelul a adoptat o lege ce vizează să complice împărţirea Ierusalimului – Trump ameninţă că ar putea întrerupe ajutorul financiar acordat Autorităţii Palestiniene

Editor M. Jantovan (MOLDPRES) Parlamentul israelian a adoptat marţi un proiect de lege ce vizează să complice trecerea sub suveranitate palestiniană a unor zone din Ierusalim în cadrul unui viitor acord de pace, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES și AFP.

Textul, aprobat cu 64 de voturi ”pentru” şi 51 ”împotrivă”, înlătură şi mai mult speranţele referitoare la soluţia a două state în conflictul israeliano-palestinian, la mai puţin de o lună după decizia preşedintelui american, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului.

Legea, propusă de către o deputată a partidului naţionalist religios ”Căminul Evreiesc”, prevede că orice acţiune de cedare către palestinieni a ceea ce Israelul consideră ca făcând parte din Ierusalim va necesita votul unei majorităţi de două treimi dintre deputaţi. conform MOLDPRES

Trump ameninţă că ar putea întrerupe ajutorul financiar acordat Autorităţii Palestiniene
În cadrul unor mesaje postate pe Twitter, Trump s-a declarat nemulțumit de abordarea palestinienilor față de problemele din Orientul Mijlociu.

„Plătim palestinienilor sute de milioane de dolari pe an și nu primim apreciere sau respect. Ei nici măcar nu vor să negocieze un tratat de lungă durată cu Israel. Dacă palestinienii nu sunt dispuși să vorbească despre pace, de ce trebuie ca noi să mai furnizăm aceste plăți masive către ei?”, a scris președintele american pe Twitter.

Donald Trump a recunoscut recent că Ierusalimul este capitala Israelului, generând un val de nemulțumire în întreaga lume. Decizia lui Donald Trump privind Ierusalimul a fost criticată dur de Autoritatea Palestiniană, de Liga Arabă, de numeroase țări musulmane, de Uniunea Europeană și Rusia.

Ulterior, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat, cu o largă majoritate, un proiect de rezoluție care condamnă decizia președintelui SUA de recunoaștere a orașului Ierusalim drept capitală a Israelului.

România și alte patru state membre ale Uniunii Europene s-au abținut de la vot în cursul sesiunii extraordinare a Adunării Generale ONU pe tema deciziei președintelui SUA.

SURSA –  Rodiangusdei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...