Israel – Lumina natiunilor

In doar cateva saptamani, Israelul va sarbatori 70 de ani de la infiintare.Iata o retrospectiva, cum arata statul Israel nou infiintat in 1948, unde se afla azi si cum se implinesc profetiile stravechi.

Pe 14 mai 1948, Israelul si-a gasit locul intre natiuni, cand David Ben-Gurion a declarat infiintarea statului Israel.Va dati seama care era situatia in mai 1948, cand eram 600 000 de oameni, cat jumatate dintr-un oras mediu american, avand arme de mana si luptand contra a sase armate ce au ajuns la 40 km de Tel Aviv.

N-aveam nicio economie, niciun aliat si o populatie slabita care locuia in tabere dupa Holocaustul din Europa. 70 de ani mai tarziu, Israelul nu doar a supravietuit, dar a si prosperat.

Suntem printre tarile cu cea mai rapida crestere economica din lume, avem una dintre cele mai tari armate din lume, suntem lideri globali in tehnologie si Israelul e in top 10 cele mai puternice tari din lume.

Intr-o perspectiva istorica, cred ca situatia Israelului a fost una miraculoasa.
Minunea continua a Israelului consta nu doar in faptul ca prospera, ci si ca ajuta natiunile aflate in nevoie.

Suntem lumina neamurilor si aceasta e implinirea acelei profetii faimoase.
Asta face Israelul in locuri precum Haiti, Filipine, Mexic… Cand Israelul a trimis ajutoare in Mexic dupa recentul cutremur devastator, mexicanii i-au primit in aplauze pe strada.

Oamenii din multe parti ale lumii iubesc Israelul. Ne tot intreaba ce foloase obtinem noi din toate acestea. Raspunsul e ca nu o facem ca sa primim ceva in schimb.
Noi doar ne implinim valorile cele mai adanci.
Israelul e lumina natiunilor.

Nu doar Israelul merge in natiuni, dar si natiunile vin in Israel. Compania se numeste OurCrowd si a adus 10 000 de oameni din 90 de tari aici, in Ierusalim, pentru un summit de hi-tech in inovatie si investitii.

Iata ca Israelul e a doua cea mai importanta sursa de inovatii din lume, in afara de SUA, cu Silicon Valley. Ne numim natiunea start-up si, privind spre zidurile Ierusalimului, in istoria noastra antica, noi intotdeauna am fost niste visatori, noi israelienii, fie ca vorbim de vremea lui Avraam, a profetilor, intotdeauna veneau vesti bune din aceasta tara.

Astazi, vestea buna este despre inovatie si tehnologie. La cei 70 de ani ai sai, Israelul protejeaza locul unde s-au nascut aceste vesti bune si nu numai. Astazi e o intrare in Orasul Vechi, dar acela e de fapt palatul lui Irod si noi credem ca aici a fost locul condamnarii lui Isus, potrivit cu ceea ce aflam din Noul Testament.

Shahar Shilo lucreaza drept consultant pentru Muzeul Turnul lui David din Ierusalim.
El mai spune ca, inca de la fondarea sa, Israelul si-a pastrat siturile istorice si biblice, a sapat pentru a afla despre trecutul sau stravechi si a deschis o usa oamenilor din toate religiile, iar aceasta e una dintre misiuni.

Turismul inseamna mult mai mult decat a face niste bani. Turismul inseamna a-ti face prieteni, a face pledoarie si a face ca parteneriatele cu ceilalti oameni din lume sa fie mult mai sigure. Baza noastra comuna se intareste cu fiecare turist care vine in Israel, se reintoarce acasa si vorbeste despre Israel.

Toate acestea nu se pot obtine fara ajutorul turismului. Shilo mai spune ca, pentru crestini, o vizita in Israel ar trebui sa fie un tel personal. Dupa ce ati vizitat Israelul, fiecare capitol, fiecare povestire, ori de cate ori cititi despre Pavel, Petru, Maria sau despre Isus, totul capata viata si are o atmosfera proprie si totul devine colorat, full HD, 4K.

Mesajul meu pentru fratii si surorile noastre din lumea crestina este ca a vizita Israelul e parte din sufletul si din mostenirea voastra, nu doar a noastra. Daca doriti sa intelegeti mai bine Scriptura si pe voi insiva, pe prietenii vostri si de fiecare data cand mergeti la biserica, atunci trebuie sa veniti aici.

Fie ca ajuta lumea prin ajutoare umanitare, ca aduce inovatie investitorilor globali sau ca e un administrator responsabil al istoriei, toate acestea sunt implinirea misiunii Israelului in lume tikkun olam, principiul evreiesc de a repara lumea si, dupa cum scria profetul evreu Isaia in urma cu peste 2 700 de ani, sa fie lumina natiunilor.

Citeste și Dupa 534 de zile In spatiu, Astronautul Jeff Williams Revine cu o mai mare credinta: „Am vazut lucrarea unui Dumnezeu Infinit”

Citeste și MARTURIE DIN LAS VEGAS: ,,Gloanțele zburau peste tot, am fost agnostic dar acum cred ferm in Dumnezeu”

Anunt important: Pentru că facebook ne-a cenzurat ca postarile care se fac sunt aproape oprite pentru ca dvs sa nu le mai vedeti, sa le cititi sau le dati mai departe, va asteptam in grupul creat pentru dvs unde e alta situatie! Va asteptam in grupul acesta: Stiri și Incurajari crestine

Sursa: Alfa Omega

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...