Întruparea CUVÂNTULUI

IOAN 1-1:18

1). La inceput era CUVINTUL, si CUVINTUL era cu DUMNEZEU, si CUVINTUL era DUMNEZEU. 2). EL era la inceput cu DUMNEZEU. 3). Toate lucrurile au fost facute prin EL; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara EL.

4). In EL era viata, si viata era lumina oamenilor.

5). Lumina lumineaza in intuneric, si intunericul n-a biruit-o.

6). A venit un om trimis de DUMNEZEU: numele lui era Ioan.

7). El a venit ca martor, ca sa marturiseasca despre Lumina, pentru ca toti sa creada prin el.

8). Nu era el Lumina, ci el a venit ca sa marturiseasca despre Lumina.

9). Lumina aceasta este adevarata Lumina, care lumineaza pe orice om, venind in lume.

10). EL era in lume, si lumea a fost facuta prin EL, dar lumea nu L-a cunoscut.

11). A venit la ai SAI, si ai SAI, nu L-au primit.

12). Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in NUMELE LUI, le-a dat dreptul sa se faca copii a lui DUMNEZEU; (ce mare privilegiu, prin credinta in ISUS sa te numesti copilul lui DUMNEZEU).

13). Nascuti nu din singe, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din DUMNEZEU.

14). Si CUVINTUL S-a facut trup, si a locuit printre noi, plin de har si de adevar. Si noi am privit slava LUI, o slava intocmai ca slava singurului nascut din TATAL.

15). Ioan a marturisit despre EL, cind a strigat: “El este acela despre care ziceam eu: Cel ce vine dupa mine, este inaintea mea, pentruca era inainte de mine”.

16). Si noi toti am primit din plinatatea LUI, si har dupa har;

17). Caci Legea a fost data prin Moise, dar harul si adevarul au venit prin ISUS CHRISTOS.

18). Nimeni n-a vazut vreodata pe DUMNEZEU; singurul LUI FIU, care era in sinul TATALUI, ACELA L-a facut cunoscut.

“INTRUPAREA CUVINTULUI” este subtitlul textului din aceasta zi, si nicidecum crearea CUVINTULUI. Asa incerca

intr-o discutie pe care am avut-o cu un martor al lui Iehova, sa ma convinga ca defapt ISUS CHRISTOS a fost prima creatura a lui DUMNEZEU. “Dar Evanghelia ii descopere ca mincinosi, sau ca invatatori falsi”.

Pentruca versetul de inceput zice: “La inceput era CUVINTUL, si CUVINTUL era cu DUMNEZEU, si CUVINTUL era DUMNEZEU”. Si cei fara minte cum zice Isaia nu pot sa tagaduiasca dumnezeirea lui ISUS CHRISTOS, a CUVINTULUI lui DUMNEZEU. Spune mai departe ca toate lucrurile au fost facute prin EL, adica prin “CUVINT”.

Noi stim ca, DUMNEZEU a facut universal din nimic, prin CUVINT. La un CUVINT a lui DUMNEZEU chemindu-le din nefiinta, ele s-au infatisat inaintea CREATORULUI asa dupa cum a dorit EL, si dupa cum a poruncit EL.

CUVINTUL era si este, “LUMINA”. Si Ioan a fost trimis sa marturiseasca despre Lumina.

Cu regret o spun ca, atunci cind unul dintre laici trece la cele vesnice, au o invatatura foarte deplasata, cautind sa aprinda cit mai multe luminari decedatului, ca acesta sa aiba lumina in viata de dincolo.

Si vai de omul care intimplator trece in vesnicie si nu-i nimeni sa-i aprinda o luminare. Este mare problema.

Dar si in directia aceasta marii arhirei ai BOR au gasit rezolvarea in a le aduce pe un timp cit mai indelungat luminari aprinse cit mai multe, si bineinteles acestea sa fie cumparate din patrimonial Bisericii lor. Altfel n-au valoare.

Dar ISUS in aceasta Evanghelie a lui (Ioan la capitolul 8-12a) “EU sint LUMINA lumii; cine MA urmeaza pe MINE, nu va umbla in intuneric, si va avea lumina vietii”.

Tot Ioan in revelatia sa din Apocalipsa zice: “Ferice de acum incolo de mortii, care mor in DOMNUL!”

Dar de ce sint ei fericiti? Pentruca au LUMINA VIETII cu ei, nu luminarile rinduite de preotii imbracati in negru care au intunecat mintile oamenilor. (Apocalipsa 21-23), “Cetatea n-are trebuinta nici de soare, nici de luna, ca s-o lumineze; caci o lumineaza slava lui DUMNEZEU, si faclia ei este MIELUL”.

Oare mai este nevoie de explicatii? Dar daca lumea se rataceste, se rataceste din cauza ca, dumnezeul veacului acesta le-a orbit mintea, ca sa nu vada stralucind pe fetele lor Evanghelia mintuirii DONMULUI nostru ISUS CHRISTOS. Ratacirea vine pentruca multimea nu cunoaste Scripturile, si cind esti in intuneric nu poti cunoaste nimic, ca in intuneric nu poti vedea nimic. Din putinele cuvinte as dori sa invatati multe caci ISUS este adevarata LUMINA.

Intruparea CUVINTULUI

Autor: MIHAI CIRITEL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...