Institutul Templului din Israel se mută mai departe cu planuri pentru al treilea Templu

Institutul Templului din Israel da la o parte toate piedicile printr-o abordare prin mai multe cai pentru a se asigura că cel de-al treilea templu evreiesc va fi construit în cele din urmă.

Dacă numai un zel și un angajament în sine ar putea realiza proiectul, cu siguranță ar fi fost construit cu mult timp în urmă dacă nu exista piedici.

Dar, după cum a raportat recent Andrew Tobin pentru Times of Israel, problema susținătorilor acestui proiect este că Templul din Orașul Vechi al Ierusalimului este sacru nu numai pentru evrei, ci și pentru musulmani și creștini.

Oraș Vechi include Dome of the Rock și Moscheea Al-Aqsa, două dintre cele mai semnificative altare din islam.

Dezvolvatrea Institutului Templului a coincis cu creșterea sprijinului principal pentru accesul evreiesc la Muntele Templului. O mare minoritate a israelienilor are restricție privind rugăciunea evreiască pe Muntele Templului, potrivit unor sondaje.

Unitatea arzătoare de a construi continuă să se manifeste în diferite moduri. Institutul Templului, dedicat reconstruirii vechiului loc sfânt, utilizează acum noi instrumente de internet pentru a aduce mesajul său oamenilor.

Un nou mesaj video YouTube intitulat: “E timpul?” Sau “A fost eliberat înainte de ziua evreiască a Tisha B? Av (care comemorează distrugerea celui de-al doilea templu în 70 d.H. de către romani).”ca parte a strategiei Institutului Templului de a folosi noile unelte ale internetului pentru a-și aduce mesajele către masele de oameni.

Actiunea chiama grupul de evrei de a reconstruiască templul care a fost inima religiei, până la distrugerea sa acum 2000 de ani.

Tobin mai notează că, de-a lungul multor din cele două milenii, construirea templului și dorința de restaurare a fost centrală pentru gândirea și practica evreiască.

Scopul nostru este de a încuraja poporul evreu și a întregii lumii față de rolul central pe care templul sfânt îl joacă în viața omenirii. Rabbi Chaim Richman, co-fondatorul, născut în Massachusetts și directorul internațional al Institutului Templului, a declarat: „Ne-am concentrat foarte mult pe pregătirea mesajului pe toate canalele de social media si toate lucrurile de care oamenii le citesc in ziua de azi. Cea mai mare parte a muncii mele este legată de internet.

Institutul Templului se concentrează pe pregătirea obiectelor și a sacrificării animalelor, a ritualurilor efectuate de Kohanim (preoți), asa cum era în fața mulțimilor de pelerini evrei înainte de distrugerea ultimului templu. Toate lucrările sunt conduse de un consiliu rabinic și se bazează pe o analiză meticuloasă a Scripturii evreiești și a cercetării academice.”

Institutul a reconstruit aproape toate instrumentele sacre necesare pentru a efectua serviciile într-un templu reconstruit, incluzând pieptarul Marelui Preot cu cele 12 pietre prețioase ale triburilor lui Israelului, menorahul de aur și instrumentele muzicale ale leviților care cântau în cor.

Grupul acesta mozaic lucrează, pentru a-și construi sprijinul pentru misiunea sa, unde cauta sprijin prin internet în lumea întreagă. După ce emisiunea sa de televiziune prin cablu difuzată în Texas a fost anulată în anul 2006, Richman a găsit o audiență online pentru exegeza sa scripturală concentrată pe templu.

În Aceste zile, emisiunile sale săptămânale de televiziune și radio se numără printre cele 914 de videoclipuri care apar pe canalul YouTube, Temple Institute, care are mai mult de 17.000 de abonați și 4.6 milioane de vizionări. Pagina Facebook a grupului are peste 186.000 de adepți. Buletinul informativ al Temple Institute, pe care îl puteți citii pe site-ul său, ajunge la 24.000 de mii de oameni în fiecare săptămână.

Cea mai mare parte a conținutului este în limba engleză, pentru a maximiza acoperirea, inclusiv pentru mulți creștini evanghelici care susțin grupul, mulți prin intermediul organizațiilor de caritate scutite de taxe din SUA. Pentru mulți evangheliști, construirea unui al treilea templu îndeplinește o profeție despre A Doua Venire a lui Iisus.

Într-o demonstrație suplimentară a angajamentului de a restabili Templul Sfânt în Ierusalim, Institutul Templului a anunțat că deschide o școală pentru formarea preoților levitici pentru serviciul divin într-un nou templu, bazat pe o publicație recentă jta.org.

Institutul a desfășurat mai multe programe pilot în ultimii ani și acum – se angajează într-o misiune de a preda toate abilitățile practice necesare pentru a servi în al Treilea Templu Sfânt, a spus într-o declarație.

Într-un raport separat, David Israel pentru jewishpress.com a subliniat că informațiile de la Nezer HaKodesh va include, de asemenea, cursuri precum frumusețea Templului Sacru, aspecte de inginerie și design; și calculul Sfântului Templu.

„Suntem extrem de încântați să anunțăm acest nou pas spre restaurarea serviciului în Sfântul Templu. Suntem în primul rând și pe Kohanim în întreaga lume pentru a susține acest proiect special, ceea ce înseamnă o revenire la dreptul nostru de întâi născut.”

Între timp, mulți evrei și creștini așteaptă cu mare speranță reconstruirea celui de-al Treilea Templu. Pentru evrei, dorința pasională de a vedea templul restaurat va fi în cele din urmă îndeplinită. Informează Prophecy News

Va însemna întoarcerea iminentă a lui Mesia (Iisus Hristos) ca Împărat al Regilor și Domnul Domnilor și va fi un nou Cer și un nou Pământ sub conducerea divină dreaptă și veșnică. (2 Petru 3:13, Apocalipsa 21: 1)

Citeste și Urmează construirea Templului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Un pastor sa deghizat in cerșetor iata reactia AȘA zisilor crestini

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat intr-un cersetor murdar si s-a dus la serviciul divin ...